PrnjavorTema danaVijesti

PRNJAVOR: Saopštenje komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije

0

Prema prognozi Hidrološke službe Republičkog hidrometereološkog zavoda u periodu od 11.05.2019. do 15.05.2019. godine očekuje se povećan intenzitet padavina, a naročito obilne padavine očekuju se 12, 13. i 14.05.2019. godine. Obzirom na zasićenost tla i dostignuti nivo vodostaja opasnost od poplava i pojave klizišta je povećana.

U vezi sa tim privrednim društvima, pravnim licima i građanima nalaže se preduzimanje preventivnih mjera na planu lične, uzajamne i kolektivne zaštite. U tom smislu potrebno je pripremiti priručna sredstva za zaštitu objekata i materijalnih dobara, pratiti situaciju i saopštenja nadležnih službi i organa i postupati u skladu sa istim. Isto tako, u slučaju potrebe obezbjediti izmiještanje stoke i materijalnih dobara iz zone povećanog rizika od poplava.

Nadležni organi će pratiti situaciju, preduzimati potrebne mjere i radnje i putem sredstava javnog informisanja obavještavati javnost.

Sve eventualne uočene opasnosti građani mogu prijaviti na besplatan telefonski broj 121 Operativno-komunikativnog centra Banja Luka i 123 Teritorijalna Vatrogasna jedinica, saopšio je komandant Štaba za vanredne situacije Prnjavor Darko Tomaš.

Valutne manipulacije: Vašington proširuje spisak, Rusija opet na njemu

Previous article

Ćulum: Još nije poznat motiv ubistva Slaviše Krunića

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor