MagazinZanimljivosti

4 godine uzgajao “živu” crkvu! Rezultat je… pa sami procijenite!

0

NEVJEROVATAN PRIZOR! Ovaj čovjek je 4 godine uzgajao, ni manje ni više, nego “živu” crkvu! 

1

Brajan Koks, sa Novog Zelanda, 4 godine je radio na transformaciji svog dvorišta, kako bi ga pretvorio u crkvu. Ne znamo šta je impresivnijie.. Da li rezultat, ili činjenica da je sve uradio za samo 4 godine. Pri tome, ni najmanje ne želimo zanemariti trud koji je morao uložiti da bi ovo stvorio, ili te četiri godine života!

2

Koks je potrošio bezbroj sati tokom ove četiri godine, na samo sadeći drveće i biljke, nego i tražeći vrste biljaka koje bi savršeno odgovarale ulozi koju vrše na ovoj “građevini”. Pri tome je vodio računa i o teksturi drveta, kao i o boji.

4

Treba reći da je Koks imao već iskustva sa biljkama, jer se i sam bavi uređenjem dvorišta. Crkvu je uspio završiti za samo četiri godine jer je koristio već izraslo drveće koje je posložio u remek-djelo. 7

Koks je oduvijek bio fan starih crkvenih građevina, a inspiraciju je našao putujući svijetom i obilazeći manastire i crkve. U aprilu, 2011. godine, očistio je dvorište i počeo da pravi čelični okvir, koji je i primarna konstrukcija ove jedinstvene crkve. Ostalo je istorija..

8

Kažite nam šta mislite, u komentarima.. Mi smo oduševljeni..

Prnjavorski.net

SRBI, HRVATI, BOŠNJACI I SLOVENCI VEOMA BLISKI

Previous article

2 godine sadio cvijeće da bi ga njegova slijepa supruga namirisala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin