PrnjavorVijesti

Akcija pošumljavanja sa 5.000 sadnica

0

Udruženje agronoma i turizmologa Republike Srpske oranizovalo je danas na području opštine Prnjavor ekološku akciju pošumljavanja sa 5.000 sadnica.

posumljavanje

Akcija se sprovodi u okviru projekta „Milion sadnica za jedan dan“, u saradnji sa Udruženjem građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banjaluke i Udruženjem „Ruke“ iz Sarajeva.

Član Udruženja agronoma i turizmologa Republike Srpske Nataša Pajović kaže da u akciji učestvuje 40-ak volontera, koji su u najvećem broju srednjoškolci.

„Cilj nam je da ih edukujemo, da ih podstakemo i motivišemo da se uključe u ekološke akcije, ali i da steknu nova iskustva i poznanstva“, kaže Pajović.

Ona je izrazila nadu da će ova akcija dogodine biti još masovnija, jer je sječa šuma prisutna, zbog čega cjelokupno društvo treba imati veću odgovornost prema prirodi.

Inženjer šumarstva Ljubiša Topić kaže da se akcija pošumljavanja sprovodi sadnjom crnog bora u privrednoj jedinici Velika Ukrina, kojom gazduje šumska uprava u Prnjavoru.

„Preciznije nalazimo se u slivu Velike Borovice, rejonu poznatijem kao Čavka, gdje postoji potreba za pošumljavanjem jer je u ranijem periodu došlo do erozije i sušenja hrasta. Cilj nam je da se popravi situacija na terenu, da ne dolazi do dalje degradacije zemljišta“, kaže Topić.

Akciju su u Prnjavoru podržali Šumarija i lokalna vlast.

SRNA

VIDEO: Kako očistiti nar za deset sekundi

Previous article

Skandal u Milićima: Radnica tvrdi da je pretukao direktor

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor