Novosti

Ako Moskva zatvari vazdušni saobraćaj preko Sibira – zapadne kompanije gube milijarde erva!?

0

Ukoliko Rusija zatvori vazdušni saobraćaj preko trans-sibirske rute za zapadne avio-kompanije, „Lufthanza“ bi mogla da izgubi više od milijarde evra za samo tri mjeseca – rečeno je magazinu „Forbs“ iz ove kompanije.


lufthanze-strajkTrans-sibirska ruta izuzetno je važna za vodeće evropske aviokompanije, kao što su „Britiš ervejz“, „Er Fans“ i „Lufthanza“.

Stručnjaci za vazdušni saobraćaj ističu da bi ruska blokada ove rute produžila, u prosjeku, putovanje prema Aziji za jedan i po sat, a troškovi bi bili znatno veći.

Istovremeno, ovaj ruski odgovor na zapadne saknkcije prema ruskim avio-kompanijama pogodio bi i „Aeroflot“.

Naime, „AeroFlot“ ubire novac od svih aviokompanija koje koriste trans-sibirsku rutu, Pa fiksna cifra „AeroFlotu“ godišnje donosi oko 300 miliona američkih dolara.

Tako bi ovaj potez znatno pogodio i ruskog prevoznika, kome su dionice ove godine već ozbiljno pale.

Neki ruski dnevnici najavljuju mogućnost da bi Moskva, u okviru uzvraćanja na EU sankcije, mogla da ograniči, ili čak u potpunosti blokira evropski vazdušni saobraćaj prema Aziji koji ide preko ruskog Sibira.

Informacije dolaze neposredno nakon što su EU sankcije suspendovale rad „Dobroleta“, ogranka ruske aviokompanije „Aeroflot“. /srna/Najveća krađa podataka u istoriji

Previous article

Tijana Jurić je ubijena – ovo su detalji zločina, kojeg je počinio mesar!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti