NovostiSvijet

Amerikanci strahuju, “obrisaće” ih Lidlova oluja

0

Njemački lanac maloprodaje Lidl preuzeo je Evropu, a sada cilja i na Sjedinjene Američke Države.

Lidl

Lidl, koji planira osvajanje tržišta SAD-u 2018. godini, nudi velike popuste na namirnice, aparate za domaćinstvo i namještaj, piše Biznis insajder.

Kako Lidl planira da se proširi na SAD, trgovce to svakako treba da zabrine, posebno one koji se trenutno bore sa krizom, i one koji imaju tradicionalne radnje.

Volmart bi trebao najviše da se brine, jer bi mogao da osjeti najveći pritisak jer će Lidlove prodavnice biti slične veličine, visoko konkurentne, uz jako i relevantno iskustvo.

Mnogi američki prodavci biće primorani da smanje svoje cijene kako se Lidl bude širio, smatra direktor jedne firme koja posluje „na malo“.

„Lidl će obezbjediti izvoz, što će dovesti do toga da veliki broj trgovaca smanjuje cijene kako bi ostali konkurentni“, dodao je ovaj šef.

Lidl i njegov konkurent Aldi su najveći lanci u Velikoj Britaniji, zbog čega su nacionalni supermarketi bili prinuđeni da dramatično smanje cijene i da smanje broj radnika kako bi bili konkurentniji.

Prodaja u Lidlu je porasla 16 odsto za tri meseca, u periodu koji se završio 13. septembra, dok je prodaja u ostalim većim marketima u Velikoj Britaniji zabilježila pad.

Direktor lanca Aldi, drugog po veličini u Britaniji rekao je da je „Lidl najgora oluja maloprodaje u istoriji“.

„Lidl će imati jedinstvenu ponudu koja će se razlikovati od bilo koje druge na tržištu. Kupcima će ponuditi najkvalitetnije proizvode po najnižim mogućim cjenama i najboljim lokacijama“, rekao je potparol Lidla u SAD-u.

Ovaj lanac već ima 10.000 prodavnica u 26 evropskih zemalja, a očekuje se da će generisati oko 84 milijarde dolara u prodaji u Evropi u 2015. godini.

Lidl je postao pretnja industriji namirnica zbog svojih ludo jeftinih cijena i naglaska na svježoj hrani.

Njihove prodavnice su male, lako se kupuje, na dobroj su lokaciji i ističu ključne kategorije kao što su svježe proizvode i pripremljena hrana. Ponuda je postavljena tako da je kupcima dostupno baš ono što žele i što im nedostaje u tradicionalnim radnjama.

B92.net

Pavić za objedinjene lokalne i opšte izbore

Previous article

15 gradova koje treba posjetiti bar jednom u životu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti