NovostiRS/BiH

ANONIMNI DOBROTVOR: Uplatio 10 hiljada evra za izgradnju studentskog doma i tražio da se jedna soba zove Nada

1

Nepoznati dobrotvor je uplatio 10 hiljada evra za nastavak izgradnje Studentskog doma “Dompes” u Mostaru.

 Prema želji porodice donatora soba broj 18 zvaće se idućih 50 godina Nada, a svojim su darom, kao i ostalih više od tri hiljade davalaca zaista pružili nadu za ostvarenje snova mnogim budućim generacijama studenata.

Gradanja ovog doma je počela u januaru 2015. godine, a radovi za sada napreduje po planu, pa se očekuje da će “Dompes” biti otvoren 5. septembra 2017. godine.

Inače, vrednost “Dompesa” je oko 1,5 milion evra što znači da će dobrotvornim prilozima biti potrebno prikupiti još 500 hiljada evra. Na ovom domu se trenutno obavljaju poslovi postavljanja krova, vanjske izolacije i otvora., piše Dnevni list.

Simbolično pravilo je koji finansiraju po jednu kompletnu sobu (10 hiljada evra) stiču pravo da se sobe 50 godina od otvorenja nazivaju njihovim imenom ili onako kako oni žele.

Dom

Izgradnju “Dompesa” je pokrenuo franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, 8 učionica, višenamensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko pet hiljada metara kvadratnih na šest etaža od podruma, prizemlja, četiri sprata do mansarde. Na svakom spratu biće po jedna soba prilagođena studentima sa teškoćama u kretanju.

Izvor: Dnevni list

TEŽAK SUDAR U BANJALUCI: Povrijeđene četiri osobe

Previous article

Priznala da je bacila bebu u rijeku

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Bravo portal prnjavorski.net. Ova vaša objava o studentskom domu u Mostaru Dompes čiji će sastavni dio biti Centar za dijalog u kojem će se raspravljati o različitostima, uvažavanju drugih i drukčijih u ratom napaćenom gradu i državi, svjedoči da ima nade za Mostar i za BiH. Zato je velika simbolika u izabranom imenu sobe broj 18 Nada, prema želji donatora.

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti