PrnjavorVijesti

Autoput 9. januar: Više nema besplatne vožnje

0

Devetim januarom više nema besplatne vožnje. Od Doboja do Prnjavora i obrnuto najjeftiniju kartu plaćaju samo oni sa putničkim vozilima.

Osam maraka izdvajaće oni sa karavanima i vozilima sa prikolicom. Vožnja autoputem najviše koštati vozače kamiona i autobusa: od 12 do 20 maraka. U Kladarima kod Doboja uhvatio se red vozači. Pojedini, neprijatno iznenađeni.

Nadležni iz javnog preduzeća zvanično su otvorili sistem naplate. Ovaj put bez vrpce.  U pitanju je, kažu, otvoreni sistem naplate što znači da vozači uslugu plaćaju na izlaznoj rampi – nakon 36,6 kilometara vožnje. Ima čak i popusta za vozače koji žele da plaćaju elektronski.

“Mogu da kupe uređaj koji košta trenutno 40 KM i on se dopunjava sa željenim iznosom s’ tim da se daje popust od 15 odsto”, rekao je  Marko Mitrović, izvršni direktor za finansije u “Autoputevima Republike Srpske”.

U kućicama je zaposleno 36 radnika. Zbog raspisanog konkursa, sa “Autoputevima Srpske” i dalje ratuje opština Prnjavor. Pošto se u sistemu naplate nije zaposlio ni jedan Prnjavorčanin, načelnik Darko Tomaš se i danas oglasio saopštenjem.

“Iz razloga što želimo da cijeli postupak bude transparentan, insistiramo da se objave sve informacije, kako bi se javnost mogla uvjeriti zbog čega su radnici iz Prnjavora ‘lošiji’ od drugih?”, kazao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Kako saznajemo, Tomaš će o ovom problemu sutra razgovarati sa direktorom “Autoputeva”. Jedan od direktora o sporu ne bi previše.

“Bilo je tu i previše medijske pažnje po tom pitanju i puno je toga rečeno. Smatram da u ovom momentu nemamo ništa posebno reći osim da je konkurs raspisan u skladu sa zakonom”,  kazao je Marko Mitrović, izvršni direktor za finansije u “Autoputevima Republike Srpske”.

Uz naplatu putarine od Doboja do Prnjavora, unazad dvije godine javno preduzeće naplaćuje  vožnju na autoputu Banjaluka-Gradiška. Godišnje prikupe oko četiri miliona maraka.

 Izvor: ATV

Dodik dobio odbijenicu za diplomatsku američku vizu

Previous article

Vratili se iz Amerike i napravili plantažu koju je komšija uništavajući korov spalio

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor