Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

Banjalučki muftija poisjetio opštinu Prnjavor

0

Banjalučki muftija Nusret Abdibegović posjetio je danas opštinu Prnjavor gdje je u razgovaru sa načelnikom opštine Darkom Tomašem istakao da je bošnjačka zajednica u Prnjavoru respektabilna, a da sam grad pokazuje veliku širinu i značajnu ekspanziju u međunacionalnim odnosima.

Muftija Abdibegović kaže da ga raduje da ljudi koji žele da rade mogu se zaposliti i raditi, a oni koji se školuju imaju stipendije i podršku lokalne vlasti.

„Čini mi se da Bošnjaci u Prnjavoru žive slobodno, organizovani su i zahvalni smo za sve što za njih rade strukture opštine, kao i Republike Srpske, svima koji pružaju podršku ljudima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Takav način poslovanja i briga o vjerskim zajednicama zaslužuju pohvalu i našu zahvalnost, poštovanje i čestitke „ , kaže banjalučki muftija.

On napominje da Islamska zajednica nema neriješenih problema ili izazova na području ove opštine što je postignuto zahvaljujući dobroj saradnji lokalne vlasti, prnjavorskog imama Fikreta Čelenke i svih dobronamjernih Prnjavorčana.

„Svi glavni vjerski objekti su obnovljeni. Imamo potrebu da se još neke stvari obnove i učvrste, vjerujem da u tome nećemo imati nikakvih smetnji. Od načelnika Tomaša sam čuo njegovu spremnost da ovaj grad učini još srećnijim, razvijenijim i uspješnijim“ rekao je muftija Abdibegović.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš kaže da je odnos sa Islamskom vjerskom zajednicom prijateljski i da su svi resursi lokalne zajednice na raspolaganju kako bi se dobri međuljudski odnosi i saradnja nastavili i u narednom periodu.

On kaže da je Prnjavor mjesto koje može služiti kao primjer drugima i u Republici Srpskoj i u BiH.

„Opština Prnjavor je mjesto gdje pored tri konstitutivna naroda složno živi i 13 različitih nacionalnih manjina. Prnjavor je uvijek bio zajednica koja prihvata različitosti i sigurno će tako ostati i ubuduće“ , izjavio je Tomaš.

Današnjem razgovoru između banjalučkog muftije Abdibegovića i načelnika opštine Tomaša prisustvovao je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Prnjavoru Fikret Čelenka.Meta na Jahorini pozvao BiH da prizna Kosovo, Brnabić odmah odgovorila

Previous article

Prnjavor: Upozorenje Opštinskog štaba za vanredne situacije!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.