BalkanNovosti

Beba joj umrla u stomaku dok je molila da je porode!

0

Dragana Krkić (33) iz Ćićevca, majka jednog dečaka, otišla je pre nedelju dana u Opštu bolnicu u Kruševcu da mu rodi sestru, ali joj je beba umrla u stomaku u najstrašnijim mukama dok je čekala da lekari nađu slobodan termin za porođaj!

 U ispovesti za „Alo!“, Dragana Krkić kaže da je četiri dana molila lekare da je porode jer je imala blago povišenu temperaturu i mučninu, kao i jake bolove u stomaku i preponama, ali da su je u operacionu salu odneli tek kada su na ultrazvuku videli da je beba mrtva!

– Trudnoća je tekla normalno svih devet meseci, a termin za porođaj bio je 10. decembar. U bolnicu sam otišla u petak, 9. decembra, po dogovoru sa dr Zoranom Hadži Ranđelovićem, da me prime uoči zakazanog carskog reza. Na pregledu je potvrđeno da su bebina pluća i srce, kao i plodova voda, u redu. Doktor mi je rekao: „Idi kući i dođi u ponedeljak, nije to ništa hitno”. U ponedeljak mi je sestra drsko rekla da je doktor završio dežurstvo i otišao kući. Kada sam ga pozvala, rekao mi je: „Sada ću da siđem“, i pojavio se samo nakratko, a onda je poslao doktora Bracu na prijem. Uradili su mi CTG pregled i utvrdili da su srčani tonovi bebe u redu. Ubrzo sam dobila povišenu temperaturu, 36,7, pa su mi rekli: „To nije visoka temperatura, zaštićena si antibioticima. Sačekaćemo da spadne temperatura“, s teškom mukom priča Dragana Krkić, koja se pod sedativima oporavlja u bolnici. Dragana kaže da je u utorak imala glavobolju i mučninu i da se odmah požalila dežurnoj sestri.

„Povucite prijavu da se ne povlačimo po sudu“

Dragana navodi da je doktor posle tragedije pozvao njenog supruga i oca u svoju ordinaciju i pitao ih da li hoće da povuku krivičnu prijavu. – Pitao je mog oca: „Ko je to prijavio? Dobro bi bilo da se to povuče, da se ne povlačimo po sudovima. Ostalo mi je samo dve i po godine do penzije. Evo, prihvatiću svu odgovornost, samo da me ne gonite krivično”. Na pitanje moje majke: „Zašto ste mi upropastili dete?“, kao i zahtev da joj kaže da li su četiri carska reza bila prioritet dok sam ja ležala u mukama i zašto je primio popadiju preko reda dok se meni pravdao da je u gužvi, odgovorio je: „Ako vam je za utehu, ovo mi je prvi put da za sve godine prakse izvadim mrtvu bebu!“ – navodi Dragana Krkić.

– Molila sam sestru da zove doktora, govoreći joj: „Glava mi se pali, osećam da imam temperaturu!“. Tražila sam termometar, ali mi je ona odbrusila da se smirim. Stanje mi se pogoršalo u sredu, kada su počeli jaki bolovi u stomaku i preponama. Nisam mogla da se pomeram od grčeva! Uveče, oko 18 sati, ponovo sam zvala dežurnu sestru Jelenu i tražila da zove doktore, ali mi je drsko rekla: „Lezi tu i odmaraj!

Nema nikoga, svi su u sali!“. Dala mi je antibiotik i „diklofenak“ za bolove. Veče sam provela preznojavajući se u najstrašnijim mukama. Kada su bolovi malo popustili, oko 22.30, ustala sam da se istuširam, ali se sestra ponovo izvikala na mene: „Gasi svetlo i spavaj!“. Niko od lekara te noći nije došao da me obiđe – kaže Dragana i tvrdi da se njena agonija nastavila i narednog dana.

– Ustala sam ponovo sa glavoboljom i mučninom. Doktora Hadži Ranđelovića sam videla u jutarnjoj viziti i odmah ga pitala: „Što me ne porađate, šta čekate?! Loše mi je!“. Međutim, glavnu reč je vodila dr Ruška, koja je rekla: „Sada si bez temperature, sutra radimo carski rez“. Moj doktor je samo rekao da mi urade CTG pregled. Na tom pregledu se ispostavilo da ne mogu da uhvate bebine otkucaje srca.

Odneli su me na ultrazvuk i odmah sam videla da su se lekari čudno pogledali. Doktorka Ruška je mom lekaru rekla: „Zorane, gledaj u ekran.“ Pitala sam je panično: „Je l‘ to nešto nije u redu?!“, na šta mi je ona uzvratila: „Nažalost, nije, nema akcije.“ Onesvestila sam se od šoka i ponovo se probudila u sobi dok su mi davali injekcije za smirenje. Vrištala sam na njih od muke i besa: „Zašto ste sto uradili?! Ubili ste mi bebu! Porađajte me dok i ja ne umrem od sepse, kod kuće me čeka malo dete!“ – ogorčeno priča Dragana Krkić, koja kaže da su je u operacionu salu odveli tek kada je načelnik to naredio, ali da je za njenu devojčicu, tešku 3,5 kilograma, bilo kasno.

Dragana Krkić kaže da joj je dr Hadži Ranđelović priznao krivicu kada ga je posle tragedije pitala zašto su prolongirali porođaj.
– Kriv sam, ne znam šta se desilo. Moraš da me shvatiš i prihvatiš situaciju, koliko god tragična bila. Rekao mi je: „Mene su mogla da zgaze kola na ulici i da te ne porodim“. Na moju opasku da bi me u tom slučaju porodio neko drugi, uzvratio je: „Zamisli da je dete rođeno sa nekom anomalijom i da je zbog toga umrlo ili da je živelo pet-šest godina i da su ga posle toga udarila kola!“ – ogorčeno prepričeva Dragana lekarove „reči utehe“.

Porodica Krkić je protiv bolnice i lekara podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili teško delo protiv zdravlja ljudi. Po nalogu tužilaštva, bolnicu će povodom ovog tragičnog slučaja danas posetiti i zdravstvena inspekcija, koja će ispitati sve okolnosti ovog slučaja.

Doktor bez kometara

Doktor Zoran Hadži Ranđelović potvrdio je u izjavi za „Alo!“ da se u njihovoj bolnici dogodio nesrećan slučaj. Na naše pitanje zašto Draganu Krkić nisu odmah porodili i kako je došlo do komplikacija usled kojih je beba umrla u stomaku, on je odbio da odgovori. Kada smo ga pitali da li je protiv njega podneta krivična prijava, on je kratko rekao: „To je tačno, ništa više ne mogu da vam kažem.“

Izvor: Alo 

Sudar u Banjaluci

Previous article

Ankara, Berlin i Cirih – povezani napadi? (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan