Zanimljivosti

Bez saglasnosti za poštanske markice „Andrićgrad“

0

Agencija za poštanski saobraćaj BiH, koja je nadležna za odobravanje izdanja poštanskih maraka sva tri poštanska operatera u BiH, nije dala saglasnost na idejna rješenja prigodnih poštanskih maraka „Pošta Srpske“ – „Andrićgrad“ i „100 godina od Prvog svjetskog rata“.

POSTE-SRPSKE-2

Iz „Pošta Srpske“ je saopšteno da su na zahtjev za saglasnost na dizajn navedenih izdanja od Agencije dobili odgovor da članovi Savjeta Agencije nisu postigli konsenzus, te da ne mogu dati saglasnost na štampanje ovih izdanja.

„Nije naveden nijedan razlog zbog čega ove poštanske marke ne mogu biti puštene u prodaju“, ističe se u saopštenju i dodaje da je dizajn poštanskih maraka izrađen u skladu sa Svjetskom poštanskom konvencijom i u saglasnosti je sa zakonskim propisima iz oblasti poštanskog saobraćaja.

Ove poštanske marke su „Pošte Srpske“ planirale pustiti u prodaju 28. juna, s obzirom da prate i podržavaju sve značajne jubileje, društvene i kulturne događaje.

„Smatrali smo da je 100 godina od Prvog svjetskog rata svakako zaslužilo da se nađe na poštanskoj marki“, navodi se u saopštenju“, saopšteno je iz „Pošta Srpske“.

Dodaje se da su motiv na marki „Prvog svjetskog rata“ vojskovođe Radomir Putnik, Petar Bojović, Stepa Stepanović, Živojin Mišić, najodlikovanija žena Milunka Savić, te najmlađi učesnik Momčilo Gavrić.

Na izdanju marke „Andrićgrad“ motiv je istoimeni grad od kamena u Višegradu.

Iz „Pošta Srpske“ napominju da je Agencija za poštanski saobraćaj BiH, krajem prošle godine, dala saglasnost na Program izdavanja poštanskih maraka „Pošta Srpske“ za 2014. godinu.

(Trakavica.com/ATVBL)

Zatražen pritvor za Čauševića i još devet uhapšenih

Previous article

FOND SOLIDARNOSTI: Do sada prijavljeno 75 privrednih društava

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.