NovostiRS/BiHTema dana

BiH ima zlato svjetske klase

0
Kompanija “Adriatic Metals” završila je procjenu potencijalnih nalazišta polimetala na lokaciji Rupice kod Vareša. Oni su istraživači polimetala cinka i kompanija koji je uvrštena na ASX listu putem svog 100 odsto udjela u projektu u Varešu.

Projekt obuhvata istorijski rudnik s mjestom otkopa cinka/olova/barita i srebra na lokalitetima Veovača i Rupice.

Ako je i bilo sumnje u rezultate istraživanja iz juna ove godine da je na lokalitetu Rupica kod Vareša na jednu tonu materijala pronađeno 4,6 grama zlata, nakon posljednjih podataka definitivno nema mjesta skepticizmu.

Rezultati su prošle godine pokazali da je do sada pronađeno najveće nalazište plemenitih metala – na prerezu od 24 metra na dubini od 226 metara nalazi se skoro dvostruko više zlata nego što se ranije mislilo, odnosno 8,6 grama po toni iskopanog materijala te čak 332 grama srebra. Takođe, na drugom presjeku dugom 42 metra na dubini od 222 metra pronađeno je 5,7 grama zlata, 245 grama srebra, a u tlu su nađeni cink (14,1 odsto), olovo (8,4 odsto), bakar (1,4 odsto) i barit (34 odsto) na tonu materijala.

abaz

HIT NA INTERNETU Putnica u avionu dečku RAZBILA LAPTOP O GLAVU jer je gledao drugu ženu (VIDEO)

Previous article

Bubamara donosi sreću i blagostanje, žir štiti od munje, dimničari sreću i bogatstvo: Narodna vjerovanja koja se obistinjuju!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti