NovostiRS/BiH

“BIJELJINI JOŠ DVA RESPIRATORA” Dodik najavio osnivanje Centra za detekciju virusa

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tokom posjete bijeljinskoj bolnici „Sveti Vračevi“ ponovio je da nadležni preduzimaju sve na sprječavanju širenja korona virusa.

– Dopremili smo jedan respirator, a obezbjedili smo još dva i biće uskoro dostavljena ovoj ustanovi. Sve što budemo nabavljali dostavljaćemo i u Bijeljinu. U Bijeljini će, pored Banjaluke i Foče, biti osnovan i Centar za detekciju virusa. Radi se o tome da morate imati specijalni aparat i obučene ljude i tu obuku sada organizujemo u Banjaluci.

– Apelujemo na ljude da vode računa i poštuju mjere jer virus se ne širi sam, šire ga ljudi. Koliko budemo uspješni u tome da ga spriječimo, imaćemo manje posljedice. Naša uloga je da snabdijemo tržište i već funkcionišemo u tim uslovima. Znamo da nije lako ali moramo izdržati – rekao je Dodik.

– Opšta bolnica „Sveti vračevi“ opremljena je svime što je neophodno, raspolaže sa dovoljno respiratora, a prave se intezivna njega za potencijalno zbrinjavanje najtežih oblika pacijenata, pripremaju operaciona i porođajna sala za pacijente koji su zaraženi Covid-19. Trenutno bolnica raspolaže sa 73 karantinska kreveta – precizirala je direktorica Opšte Bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini doktorka Milica Lovrić.

Ona je podsjetila da su u Bijeljini registrovane tri zaražene osobe koje su dobrog kliničkog stanja, 18 ih je u kućnom karantinu, a pod nadzorom je 1.139 osoba.

– Posjeta srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika bijeljinskoj bolnici dokaz je da nismo sami i da dijelimo problem, te predstavlja dragocijenu podršku naporima da se spriječi širenje virusa – ocijenila je dr Lovrić.

srpskainfo.comMask: Kupili smo respiratore u Kini i poslali ih u SAD

Previous article

Sankcionisana četiri lica starija od 65 godina, zbog kretanja suprotno važećim zabranama

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti