FudbalSport

Bivši trener Zvezde uzimao novac od transfera srpskih igrača?

0

Belgijski fudbal potresa novi skandal u koji je direktno uključen srpski trener Aleksandar Janković.Predsjednik Standarda iz Liježa Bruno Venanci podneo je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Olivija Renarda i bivšeg trenera kluba Aleksandra Jankovića, prenose belgijski mediji.

Prvi čovjek ekipe iz Liježa optužio je srpskog trenera i belgijskog menadžera, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Montreal Impakta, da su izveli finansijsku prevaru tokom transfera u tom klubu.

Mediji navode da je Venanci postao svjestan prevare nakon ispitivanja Veljkovića za “operaciju nula”, kada je dobio uvid u dokumenta o transferima Standarda iz perioda od 2016. do 2018. godine, gdje su mnogi skupo plaćeni ugovori za poslove skauta.

Kako se navodi, ugovori su zaključeni preko dvije Veljkovićeve kompanije sa sjedištima u Srbiji i Crnoj Gori, a njih je Venanci lično potpisao “misleći da je u pitanju dobra namera”.

Transferi koji su sumnjivi su vezani za Filipa Mladenovića, Gojka Cimirota i Miloša Kosanovića, a navodi se da je Janković zaradio 250.000, Veljković 170.000, a Renard 20.000 evra.

Bivši trener Crvene zvezde negirao je navode.

“Nemam nikakve veze sa tim. Je l pričaju o transferima Kosanovića, Cimirota i Mladenovića? Prvi je obavljen pre nego što sam ja došao, drugi se desio tek kada sam otišao, a kod trećeg nisam bio za njegovo dovođenje”, naveo je Janković za belgijske medije i dodao:

“Neosnovano optuživati ljude je opasno i pogrešno. Moraću da uložim žalbu kako bih skinuo ljagu sa svog imena”.

(B92)


Notice: Undefined index: HTTP_CF_IPCOUNTRY in /var/www/vhosts/prnjavorski.com/httpdocs/wp-content/themes/prnjavor/library/templates/single/single-footer.php on line 1


Ima tek 19 godina, a vlasnik je tri kompanije

Previous article

OPASNI I PO SEBE, I PO DRUGE Pijani vozači SIJU SMRT na putevima u BiH

Next article

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *