PrnjavorVijesti

BO Prnjavor: U planu gradnja centralnog spomen obilježja u gradu

0

Boračka organizacija opstine Prnjavor održala je treću i završnu Skupštinu ove organizacije za ovu godinu. BO je u ovoj, 2016. godini ispunila sve planirane aktivnosti, od obilježavanja značajnih datuma poput izlaska na Motajicu, Vidovdana, ribarskog kupa, obilježavanje 35 parastosa, kaže predsjednik BO Vlado Živković. Zadovoljni su, kažu, i ostavarenim pravima iz budžeta opštine poput stipendiranja djece poginulih boraca i RVI, nabavkom udžbenika i jednokratnim novčanim pomoći. U 2017. godini sve ove aktivnosti će biti realizovane, kao i izgradnja spomen obilježja, kažu u Boračkoj.

– U sljedećoj godini želimo da završimo spomen obilježje na Vučijaku i novi spomenik u Otpočivaljci . U toku sljedeće godine biće urađena planska dokumentacija za centralno spomen obilježje na Trgu srskih boraca za šta je obezbijeđeno 50 hiljada KM, da bi do kraja 2017. ili u narednoj, 2018. godini izgradili spomenik – rekao je Vlado Živković, predsjednik BO Prnjavor.

Svoje aktivnosti BO usklađuje sa planiranim sredstvima u budžetu. Živković kaže da su u budžetu opštine planirano dovoljno sredstava za aktivnosti Boračke organizacije i da neće doći u pitanje realizacija programskih ciljeva.

– Za spomen obilježje predviđeno je 50 hiljada, za spomen sobu 30 hiljada, za jednokratne pomoći 62 hiljade KM, za održavanje parastosa 35 hiljada KM – dodaje Živković i dodaje da su obezbjeđena sredstava i za zamjenu krova i sređivanje prostora u bivšoj zdradi uprave prihoda koju je BO dobila na trajno korištenje, te spomen sobe za sve poginule borce i ratne puteve jedinica.

Nastaviće, dodaje Živković, sa nabavkom priključnih mašina za RVI i njihovim samozapošljavanjem.

Izvor: Tv K3

 

Vratili se iz Njemačke za praznike i napravili kuću iz bajke s 15.000 svjetiljki

Previous article

Prevrnuo se “golf”: Dvoje tinejdžera teže povrijeđeno

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor