Novosti

Borenović: Savjet ministara mora da poštuje odluke Predstavničkog doma

0SARAJEVO – Branislav Borenović, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu BiH, kazao je da Savjet ministara BiH, mora da poštuje odluke koje donese Predstavnički dom BiH.

Kazao je da je iz Predstavničkog doma BiH prije šest mjeseci traženo da se dostave izmjene i dopune Zakona o PDV-u kako bi se dala podrška onim sektorima koji su najviše pogođeni pandemijom, te da se sve vlasti  odreknu dijela prihoda i to jedan posto  kako bi se pomoglo ovim sketorima, te upitao zašto se uporno ignorišu odluke Predstavničkog domaBiH.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kazao je da svi treba da se pridržavaju Zakona i Ustava i ovaj Savjet ministara ne može pripremiti Zakon o PDV-u bez stava UO UIO BIH.

“UO UIO BiH je protiv odluke izmjene Zakona o PDV-u i bez njih je nemoguće”, rekao je Tegeltija. Mira Pekić, poslanik PDP-a, pitala je šta je sa izgradnjom graničnog prelaza u Brodu, jer je to jedini grad u kojem se granični prelaz nalazi u sred grada.

Tegletija je kazao da je dobro upoznat sa ovim problemom, te da je u oklopnim transporterima išao u Hrvatsku na pregovore, jer Hrvatska nije bila zainteresirana za ovaj grnaični prelaz.

“Davno je počela priprema za izgradnnu graničnog prelaza i obezbjeđena su sredstva Evropske komisije. Ima mnogo malih objekata i nerješnih imovinskih odnosa i u međuvremenu taja novac je relociran na drugi granični prelaz i riješena su sva imovinska pitanja, ali sad treba novac i na Samitu sam želio da uvrstim Brod kao projekat. Pozvao sam načelnika opštine i konstatovali smo da postoji projekat koji je napravljen, ali više nije dobar i sad je neophodno izgraditi novi za granični prelaz”, rekao je Tegletija, te dodao da je UIO podnijela zahtjev za 800.000 KM za izgradnju ovog prelaza.Savjet ministara dao zeleno svjetlo za most na Tari

Previous article

Nastavljeno suđenje za ubistvo Jelene Marjanović, vještak dao važnu izjavu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti