DruštvoNovosti

Čak 7 djevojčica iz Bosne je zatrudnelo na ekskurziji prije 2 godine: Ali tek sad je jasno šta su uradile s bebama

0

Čak sedam devojčica iz Bosne i Hercegovine zatrudnelo je na ekskurziji 2014. godine, a vest o njihovoj bremenitosti obišla je Balkan, a čak je o tome pisao i nemački Bild. Ovaj jeziv događaj obelodanjen je tačno na današnji dan pre dve godine, a dve nedelje kasnije objavljeno je da su sve devojčice abortirale.

trudnoca

Kao ilustracija neinformisanosti mladih na temu seksa, najbolje će poslužiti priča koja je uzdrmala javnost kada se saznalo da je čak sedam tinejdžerki uzrasta od 13 do 14 godina zatrudnelo na ekskurziji, a potom bilo primorano da abortira.

Devojčice su morale da prekinu trudnoću kako bi se zaštitilo njihovo zdravlje. Možete samo da zamislite kako su se roditelji osećali kada su saznali da su im kćerke trudne. U malom selu to je grozna situacija.

– Devojčice su nastavile da idu u školu, oporavile su se od šoka i pružena im je sva pomoć kako bi došle sebi nakon preživljene traume. Ipak, i one i njihove porodice od sada su “obeležene” u svom lokalnom mestu – izjavio je tada banjalučki ginekolog Nenad Babić, koji je posle šest meseci od tog nemilog događaja obavestio širu javnost sa namerom da ih edukuje i skrene im pažnju na goreći problem u regionu.

On je istakao da je broj seksualno aktivnih maloletnica u porastu.

Problem preranog stupanja u seksualne odnose i neželjena trudnoća još uvek su glavni problemi na ovim prostorima, a zemlje regiona i dalje se nalaze u samom vrhu kada je reč o abortusima.

Izvor: Telegraf.rs

Šta smo u 2016. najviše “guglali”?

Previous article

Opljačkana trgovina kod Laktaša, osumnjičeni uhvaćen za 15 minuta

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo