BalkanNovosti

Čekanja i po nekoliko časova na Bajakovu/Batrovcima, haos se tek očekuje

0

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj u subotu popodne nije bilo dužeg zadržavanja ni na izlasku ni na ulasku u Srbiju, a prema rečima zamenika komandira stanice Granične policije Batrovci Mladena Lukića, kasnije i u toku večeri očekuje se pojačan priliv vozila.

Lukić je za Tanjug kazao da se pojačan promet vozila očekuje i u toku sutrašnjeg dana, a da prema njihovoj pretpostavci zadržavanja ne bi trebalo da budu duža od jednog sata.

Kako je naveo, u toku prepodneva, evidentiran je pojačan protok saobraćaja na tom graničnom prelazu.

Ulazna granična kontrola vrši se u devet saobraćajnih traka i zadržavanja je bilo do 45 minuta, ispričao je Lukić, dodajući da se izlazna granična kontrola vršila u četiti trake, a da je zadržavanje bilo do 30 minuta.

– U ovom trenutku nema zadržavanja ni za putnički ni za autobuski saobraćaj. S obzirom na to da je sezona godišnjih odmora i očekujemo pojačan tranzit saobraćaja savetujem građanima da bez preke potrebe vikendima ne kreću na put – rekao je Lukić.

Putnici na Batrovcima rekli su da se prilikom izlaska iz Hrvatske čeka i do dva sata, a da kolona dostiže i do 2,5 kilometara.

Kako je za Tanjug ispričala Milinka Vučković na izlasku iz Hrvatske čekala je skoro dva sata, a bili su zaustavljeni su u jednoj traci od pumpe.

– Posle jedno 500 metara pustili su nas u dve trake, a ovde na srpskoj strani prošla sam odmah –kazala je Vučković koja iz Francuske dolazi u Jagodinu na godišnji odmor.

Srđan Šukić koji sa porodicom putuje iz Like, kazao je za Tanjug da su na izlazu iz Hrvatske čekali sat i 20 minuta, a da su na srpskoj strani prošli za 10 minuta.

– Mislim da je problem na hrvatskoj strani to što nisu otvorili sve izlaze, pet je ortvoreno, a četiri zatvorena – kazao je Šukić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

AUSTRIJA: Automobilom prošao kroz pola kuće

Previous article

Stanija i Marko su nerazdvojni, a evo gdje su završili poslije šopinga i šta je on uradio za nju (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan