Balkan

Čepurin: Srbija može da računa na zaštitu Rusije

0

Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumijevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je večeras u Beogradu ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Čepurin je istakao da nema mnogo zemalja u svijetu “koje bi, kao Rusija i Srbija, tokom vijekova podržavale i razumijevale jedna drugu, koje su i danas posvećene unapređenju i širenju bilateralnih veza”.

– Uvjeren sam da će naša saradnja postati još bogatija i dinamičnija – rekao je Čepurin u govoru na prijemu povodom državnog praznika Dana Rusije i za oproštaj povodom završetka diplomatskog mandata.

On je istakao da je 12. jun dan kada svi Rusi dijele najsvjetlija, najdublja osjećanja – ljubav prema otadžbini, ponos i odgovornost za sadašnjost i budućnost Rusije.

– Cijenimo svoju istoriju, svoju tradiciju. Vjerujemo u srećnu budućnost naše zemlje. Činićemo sve radi toga – rekao je Čepurin.

On je istakao da je za njega ovaj prijem poseban i da završavajući svoj boravak u Beogradu, misli na mnoge srpske prijatelje i drugove, sa kojima je imao sreće da se druži po službenoj dužnosti, ali i u svakodnevnom životu, prenosi “Sputnjik”.

– Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora odgovoran je, plemenit i zahvalan posao. A i poučan – rekao je Čepurin.

On je naveo da je svoju ljubav prema Srbiji pretočio u knjizi eseja o Srbiji i Srbima, koja će biti objavljena u Beogradu i u Moskvi odmah po završetku njegove misije.

Prvi primjerak svoje knjige na ruskom jeziku Čepurin je poklonio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga je rekao da je njegovu podršku osjećao tokom godina službovanja u Beogradu i da je izuzetno mnogo uradio za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Prijemu su prisustvovali Vučić, premijer Srbije Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i NJegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Na prijemu, kojem su prisustvovali i predstavnici diplomatskog kora, javnog i kulturnog života Srbije, nastupio je čuveni Kubanjski kozački hor.

Novi napad na Srbe: Maskirani prijetili Trebinjcu u Dubrovniku

Previous article

Svjetske berze “pocrvenile”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan