NovostiRS/BiH

Cvijanović: Ćutanje CIK otvara prostor za sumnje

0

Cvijanovićeva je navela da ćutanje CIK BiH otvara prostor za različite interpretacije, ali i sumnju da se nešto dešava daleko od očiju javnosti.

Ocijenila je da je nije normalno da još nema podataka o izbrojanim glasovima sa redovnih biračkih mjesta, glasova u odsustvu, nepotvrđenih listića, glasova koje dostavljaju mobilni timovi, broju glasova putem DKP mreže, ni da li je uopšte počelo brojanje glasova koji su došli putem pošte iz inostranstva.

“Cijeneći interes javnosti, političkih partija i samih kandidata, CIK bi trebalo da počne da funkcioniše po principu transparentnosti. Logično bi bilo da se javnost o navedenim pitanjima obavještava nekoliko puta dnevno i da ima ažurne informacije”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila bojazan da je CIK izložen i pritiscima određenih političkih subjekata, ali i pojedinih dijelova međunarodne zajednice koji su i u samoj predizbornoj kampanji, umjesto da budu samo pasivni posmatrači, bili aktivni učesnici u procesu i javno se svrstavali na stranu opozicionih partija.

“Takođe, smatram da je apsolutno neprihvatljivo da se CIK ne oglašava na pres konferencijama, niti ažurira podatke na svojoj veb stranici. Da je javnost redovno obavještavana o procesu ne bi bilo ovoliko sumnji u sam proces prebrojavanja glasova i obrade izbornih rezultata”, konstatovala je međunarodna sekretarka SNSD-a.Pale: Služen parastos za poginule radnike “Famos-a”

Previous article

Tuzla: Ubijen Senad Habibović

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti