ITMagazin

Da li biste pristali da za veliku platu non-stop budete onlajn?

Finske, danske, švedske i mnoge druge firme radnicima masovno kupuju službene uređaje, tražeći od njih da stalno budu prisutni na internetu

Početkom januara “Telegraf” je pisao o Britancima, kao o naciji koja je sve više posvećena poslu, toliko da zaposleni ne koriste pauzu za ručak, a mejlove proveravaju čak i usred noći. Ovog puta prenosimo vam rezultate aktuelne studije, koji kažu da sve više zaposlenih u Evropi mora non-stop da bude onlajn.

Činjenica je da danas ne možemo da zamislimo svet bez mobilnih telefona i interneta, i to ne samo zbog posla, međutim, postavlja se pitanje kako bismo podneli to da stalno moramo da budemo “na mreži”? EU firme masovno radnicima kupuju telefone, tablete i laptopove, uz napomenu da se obavezno moraju prikačiti na mrežu i kada nisu u kancelariji, odnosno da stalno moraju biti dostupni. To potvrđuje najnovija statistika Eurostata.

U 2019. godini, ovaj trend je primenilo oko 68 odsto preduzeća, a u 36 odsto firmi više od petine zaposlenih je imalo službene uređaje. Nordijske zemlje, kako je i očekivano, prednjače: Finska sa 96, Danska sa 92 i Švedska sa 87 procenata preduzeća koja su zaposlenima obezbedila mobilne aparate sa internet konekcijom. Međutim, ni druge zemlje ne zaostaju mnogo.

Slede Litvanija (86 odsto), Češka i Slovenija (83 odsto), a potom Hrvatska, Estonija i Austrija (80 odsto). Suprotno tome, u Bugarskoj je “samo” 46 procenata firmi radnicima podelilo telefone i kompjutere, a još uvek se “opiru” i Grčka (56 odsto), Rumunija (58 odsto), Velika Britanija, sa 60 odsto.

(Telegraf Biznis/Kamatica)

Misterija crne tačke u Novakovom uvetu: Đoković koristi drevnu kinesku metodu na Australijan openu

Previous article

NESEBIČAN ČIN Majka četvoro djece UMRLA nakon porođaja, a potom SPASILA 12 LJUDI

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in IT