Društvo

„DA SE NIKOME NE PONOVI“ Slučaj porodice Subotić potresao BiH, protesti u Brčkom

0

Oko 200 građana Brčkog okupilo se danas u centru grada i protestnom šetnjom do brčanske bolnice skrenulo pažnju na probleme u brčanskom porodilištu.

– Krajnje je vrijeme da izrazimo nezadovoljstvo lošim stanjem u zdravstvu, posebno u porodilištu. Slučaj porodice Subotić sve nas je potresao i svako normalan treba da saosjeća sa njima – rekao je Željko Lazarević, predsjednik Udruženja „Beba više“ koje je organizovalo mirni protest.

On je istakao da se u ovom gradu nešto mora promijeniti kada je zdravstvo u pitanju i da je današnji mirni protest apel za pomoć.

– Naša šetnja je naš vapaj da nam se pomogne. Apelujemo da se žene ne porađaju prije vremena ako to nije neophodno, da bebi-boks ima pedijatra i da se ako procedure nisu dobre promijene – rekao je Lazarević dodajući da u rješavanje ovog problema treba da se uključe i gradske vlasti.

Aleksandar Subotić, otac bebe koja je preminula dva dana nakon rođenja u brčanskom porodilištu rekao je da današnje okupljanje vidi kao veliki pomak.

– Drago mi je da su ljudi shvatili da svako može da bude sljedeći i da je ovo kap koja prelila čašu i koja mora da se sankcioniše. Iskreno se nadam da će ovo biti poslednji skup i poslednji slučaj koji se desio u Brčkom – rekao je Subotić.

Željko Novaković ispričao je razloge zbog kojih su odlučili da se njegova supruga prije dva i po mjeseca porodi u privatnoj klinici u Tuzli.

– Redovan porođaj je tamo oko dvije, a carski rez oko četiri hiljade KM. Kada smo sabrali koliko se ovdje koruptivnim radnjama mora dati nekim doktorima i medicinskim sestrama ta razlika uopšte nije velika, čak je to isto. Što se tiče zdravstvenog osiguranja koje plaćamo u Brčko distriktu možemo reći da je to uzaludno utrošen novac – rekao je Novaković.

srpskainfo.com

Tri jednostavna, prirodna načina da uklonite tamne fleke sa lica

Previous article

Dodik i Cvijanović: Avionski povezati Srpsku i Rusiju

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo