NovostiSvijetTema dana

David Nabaro: Još tri teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

0

Specijalni izaslanik Svejtske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid 19 David Nabaro rekao je da će epidemija koronavirusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri mjeseca, “ali da možemo kažemo da je kraj na vidiku”.

David Nabaro je, u intervjuu za Skaj Njuz, izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa koronavirusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

– Još uvijek nismo stigli do te tačke i prije nego što stignemo biće još poteškoća – rekao je Nabaro, prenosi Gardijan.

Stručnjak SZO potvrdio je da koronavirus nastavlja da se razvija, te najavio pojavu novih sojeva i poslije omikrona. – Biće teško najmanje još tokom naredna tri mjeseca – kazao je Nabaro i podsjetio da se koronavirus pojavljuje u amplitudama da dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično, na svaka tri ili četiri mjeseca.

– Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvideti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom 19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima – objasnio je Nabaro.

kurirDopisivali se 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

Previous article

Oglasio se pravi akter eksplicitnog snimka: “To sam ja, a ne Matej Periš”

Next article

You may also like

More in Novosti