Društvo

DEJANOVE SUZE GANULE MNOGA SRCA Pokrivena kuća za dječaka kojeg je OSTAVILA MAJKA

0

Završeno je pokrivanje nove kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića, kod Novog Grada, u okviru humanitarne akcije koja je pokrenuta krajem prošle godine, potvrdio je član Odbora za izgradnju Aleksandar Janković.

On je naveo da je završena prva faza izgradnje, te da će biti potrebno vrijeme da se zidovi osuše prije nego što se nastave unutrašnji radovi.

– Slijedi oblaganje podova, molerski, keramički radovi, te postavljanje spoljašnje i unutrašnje stolarije, te termoizolacija – rekao je Janković.

On je istakao da su akciju podržali fizička lica i privrednici iz ove opštine i okruženja i inostranstva.

Prošlog mjeseca Odbor za izgradnju kuće podnio je krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv Mladena Karana zbog sumnje da je pronevjerio dio novca prikupljenog tokom humanitarne akcije.

Foto: Srna

Nakon što je organizacioni odbor, uvidom u transakcije na žiro-računu, posumnjao da je Karan pronevjerio 13.200 KM, na računu za izgradnju novog objekta dječaku Dejanu Zoriću ostalo je 36.244 KM, što je dovoljno da se objekat osposobi za useljenje.

Cijepanje parcele i darovni ugovor kojim je Borka Zorić iz Donjih Agića poklonila malom Dejanu dio svog zemljišta u površini od 880 metara kvadratnih, što je sasvim dovoljno za izgradnju kuće – rekao je Janković.

On je naveo da je ugovorom angažovan građevinski preduzetnik Zoran Graonić iz Novog Grada koji je 15. januara započeo izgradnju stambenog objekta dimenzija devet sa osam, prizemlje i potkrovlje. imamo obećanja donatora za opremanje kućanskim aparatima i namještajem – rekao je Janković.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Akcija za pomoć dječaku Dejanu Zoriću koji sa ocem, djedom i bakom živi u trošnoj kući, pokrenuta je krajem prošle godine, a među onima koji su bili inicijatori da se pomogne i informisali javnost o svemu bio je Mladen Karan.

srnaFilmovi za odrasle mogu probuditi uspavanu strast

Previous article

Sergej Šojgu stigao u Beograd

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Društvo