NovostiRS/BiHTema dana

Demonstranti gađali Čovića, ima povrijeđenih

0
Nakon sastanka predstavnika radnika „Aluminija“ u zgradi HDZ BiH u Mostaru, Dragan Čović je pod pratnjom izašao iz zgrade, a onda se dogodio incident u kojem je povređeno nekoliko osoba, dok su dvije privedene, prenio je portal „Kliks“.

Više od hiljadu demonstranata skandiralo je „Dragane, lopove“, a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ BiH Dragan Čović poletjele su boce i drugi predmeti.

Vozilo u kom se nalazio brzo je napustilo prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povrijeđeno je nekoliko osoba.

Prema izveštaju „Kliksa“, ispred zgrade HDZ atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija gde će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam saopšti i detalje i zaključke.

“Videćemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušaćemo sve da ne dođe do stečaja“, rekao je Romeo Biokšić.

Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj tog kombinata. Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.

Gazirana pića i sokovi uzrokuju rak?

Previous article

PO PRVI PUT ZAJEDNO NA FILMU Džon Travolta i Morgan Friman zaigraće u Otrovnoj ruži

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti