MagazinZdravlje

“Djeca do 10 godina ne mogu biti prenosioci korona virusa”

0

Švajcarske vlasti odlučile su da ukinu zabranu socijalnog kontakta između starijih osoba i djece do 10 godina starosti, jer su naučnici zaključili da mailišani u tom uzrastu nemaju razvijene receptore za korona virus, pa tako ne mogu biti ni prenosioci, objavio je BBC.

Od sada će bake i deke u Švajcarskoj moći da zagrle svoje uničiće, ali, prema riječima švajcarskog ministra zdravlja dr Danijela Koha, iako su naučnici dokazali da djeca do 10 godina ne prenose virus, socijalna interakcija sa starijima licima moguća je samo ako je kratka.

Dr Koh je rekao da veliki broj starijih osoba živi za trenutke sa svojom djecom i da je to veoma važno za njihovo mentalno zdravlje, ali djeca nisu ni bila primarno rizična za bake i deke već njihovi roditelji.

Švajcarska je revidirala mjere socijalnog distanciranja nakon obavljenih naučnih konsultacija na univerzitetima u Cirihu, Bernu i Ženevi.

Istovremeno, u Velikoj Britaniji, ministar zdravlja Met Henkok najavio je da će restriktivne mjere socijalnog distanciranja i dalje biti na snazi.

tanjugŠeranić: Maska obavezna za starije, djecu opominjati da peru ruke

Previous article

Tragedija kakvu Gradiška ne pamti: Objesio se muškarac (29), na isti način život okončao i brat

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin