Svijet

“DJELUJE NEREALNO” Milijarder otplatio studentski dug cijeloj generaciji težak 40 MILIONA DOLARA

0

Oko 400 diplomaca koledža “Morhaus” u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Džordžija, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smit riješio da otplati studentski dug cijeloj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara, prenosi Glas Amerike.

Navodi se da je, prije nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor koledžu “Morhaus” donirao 1,5 miliona dolara.

Glas Amerike navodi da je “Morhaus” tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luter King, poznati reditelj Spajk Li i glumac Semjuel L. Džekson.

– Studenti koledža ”Morhaus”, okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovdje. U ime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja – rekao je milljarder Smit, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

On je u govoru cijeloj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

– Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbjedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san – kazao je Smit.

Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vrijeme i šokirani i srećni.

– Djeluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio – rekao je jedan od studenata.

tanjug

Zgodna Katarina Grujić nerado priča o dečku, ali sada je OTKRILA DETALJE SVADBE!

Previous article

Na Draganinoj svadbi pjevaće Saša Matić, a iznenadiće vas Džajina reakcija kad mu je kćerka saopštila da se UDAJE

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Svijet