Prnjavor - Najnovije vijestiVijesti

Dobra vijest: Negativni testovi osoba koje su bile u kontaktu sa oboljelim iz Prnjavora (FOTO)

0
U Prnjavoru je danas do 9:30 časova pod zdravstvenim nadzorom bilo 745 osoba, a u posljednja 24 časa kod jedne osobe registrovan je slučaj zaraze virusom korona, saopšteno je nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma zdravlja obavjestio je Opštinski štab za vanredne situacije, da je sinoć dobio informaciju, da je jedna osoba sa teritorije opštine Prnjavor pozitivna na virus korona.

Osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, takođe su testirane i njihovi testovi su negativni.

Odmah po informaciji o pozitivnom nalazu, Dom zdravlja je zaraženo lice stavio pod zdravstveni nadzor, kao i osobe koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženom osobom.

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije donesen je zaključak, da se traži od Opštinske uprave da pomogne nabavku dodatne zaštitne opreme za službe Doma zdravlja i Policijske stanice, te komunalnu policiju.

– Apelujemo da građani starije životne dobi i hronični bolesnici smanje kontakte i da ostanu u kući, kako se ne bi izlagali riziku i opasnosti. Lica koja su pod zdravstvenim nadzorom obavezna su poštovati osnovno pravilo samoizolacije (ostati kod kuće i izbjegavati bliske kontakte sa drugim ljudima), te boraviti u posebnoj prostoriji i ukoliko su u mogućnosti, koristiti posebno kupatilo – saopšteno je nakon sjednice.

Dodaje se da su članovi porodice lica koje je pod zdravstvenim nadzorom u obavezi da poštuju preporuke nadležnih organa, da izbjegavaju kretanje i socijalni kontakt, ali tako da ne naruše svoje radne i druge neodložne obaveze.

Prnjavorčani uglavnom poštuju preporuke nadležnih i ne izlaze vani bez nužde, što poazuju i fotografije koje je zabilježio naš reporter.

FINANSIJSKI NEĆE IZDRŽATI JOŠ DUGO Vapaj Banjalučana koji ne mogu da se vrate kućama (FOTO)

Previous article

Sada svi bježe u Vuhan

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.