NovostiRS/BiH

Dodik: Zahvalan sam Erdoanu jer je ispunio obećanje

0

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je nakon sastanka sa Redžepom Tajipom Erdoanom da ga je informisao da osam mjeseci nakon izbora u BiH nije konstituisana vlast, te da je turski predsjednik zaključio da to nije dobro i da to šteti svima, a ne samo BiH.

Sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Šafik Džaferović i Željko Komšić, a Dodik je novinarima kazao da je zahvalan Erdoanu jer je ispunio obećanje koje mu je dao u Ankari, a to je da će doći u BiH.

“Razgovarali smo o više vidova saradnje, a utvrđeni su i rokovi za izgradnju auto put Beograd – Sarajevo”, dodao je Dodik i kazao da će o tome više detalja saopštiti u narednom periodu.

On je naglasio da će Predsjedništvo od Savjeta ministra BiH zatražiti da se riješi pitanje mosta na Savi, što je veoma bitna stvar kod izgradnje auto puta.

Erdoan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsjedavanje ovim procesom.

Dodik je kazao da neće na Kosovo kada se bude održavao nastavak spomenutog foruma.

“U okviru ovog foruma će biti 4 ili 5 predsjednika država. Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje kada smo ga pozvali u Ankari da dođe i došao je ovdje danas”, kazao je Dodik naglasivši da je stigao i predsjednik Albanije.

nezavisne

Republika Srpska objedinjuje račune za komunalije

Previous article

Republika Srpska nabavlja protivgradni avion

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti