MagazinZanimljivosti

Dopisivali se 10 godina, a onda je saznala da on uopšte ne postoji

0

Kirat Asi, 42-godišnjakinja iz Londona počela se dopisivati s jednim muškarcem davne 2009. godine.

Sve je počelo tako što je na Facebooku dobila poruku od bivšeg momka svoje sestrične koji je tražio savjet kako da obnovi vezu s njom. Postali su sve bliži, dopisivali su se pet mjeseci, a onda je on umro.

Sestrična Simran Bogal dala joj je tada e-mail adresu njegovog navodnog brata Bobija da mu izrazi saučešće.

Kasnije su izmijenili i profile na društvenim mrežama. Bobi je bio ljekar koji živi u Australiji, a on i Asi brzo su se zaljubili jedan u drugog. Komunicirali su svakodnevno i stalno dogovarali prvi susret uživo, ali svaki put bi nešto iskrsnulo – s Bobijeve strane. Jednom je čak rekao da je imao srčani udar i da je završio u bolnici, a kad god bi ga Kirat detaljnije ispitivala o njegovom životu i razlozima zbog kojih se nikako ne mogu naći, on bi počeo prijetiti samoubistvom.

Godine su prolazile i koliko god je Kirat odgovarala njegova pažnja i razgovori, odlučila je angažovati privatnog detektiva kako bi otkrila nešto više o njemu. Istraga je trajala mjesecima, bilo je uključeno mnoštvo svjedoka, čak i muškarac kojem su ukradene fotografije i cijeli identitet. Bobi zaista postoji, ali nije on bio iza tastature i dopisivao se godinama s Kirat, već je to bila jedna osoba iz njezine blizine… Detektivi su je šokirali kada su otkrili da je sve ovo radila njezina sestrična.

“Ovo je uticalo na moje zdravlje, porodicu, prijatelje, društveni život, karijeru… Uništila mi je život i uzela u nepovrat deset godina”, kaže Kirat.

Kako prenosi Daily Mail, ovo je jedan od najsloženijih i najdugotrajnijih catfishing slučajeva, odnosno lažnog predstavljanja na internetu.PRNJAVOR: Klizalište u centru grada obradovalo najmlađe /FOTO/

Previous article

David Nabaro: Još tri teška mjeseca, ali kraj pandemije na vidiku

Next article

You may also like

More in Magazin