Novosti

Dragan Joković: U planu osnivanje prihvatilišta za djecu u riziku

0BIJELJINA – Kandidat SDS Semberija za odbornika u Skupštini Grada Bijeljina Dragan Joković najavio je da će Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma „Otaharin“ i Gradska uprava Bijeljina u narednom periodu ubrzati aktivnosti kada je riječ o osnivanju dnevnog centra za djecu u riziku.

“Veliki korak je učinjen samim tim što je Skupština Grada nedavno usvojila inicijativu Kluba odbornika SDS Semberija Mićo Mićić za izgradnju ovakvog prihvatilišta. „Otaharin“ je predložio da za prihvatilište bude iskorištena zgrada Zatvora koji će u međuvremenu biti preseljen u novi objekat, ali ako to ne bude realizovano, gradonačelnik i Gradska uprava pomoći će nam u iznalaženju nove lokacije i izgradnje adekvatne zgrade. Osim toga, mi smo posredstvom donatora već obezbijedili dio novca za ovu aktivnost”, dodao je Joković.

Joković je danas sa predsjednikom SDS Semberija Mićom Mićićem obišao i Dnevni centar za djecu u riziku, čija su vrata svakodnevno otvorena za cijelu romsku zajednicu, ali i druge kategorije stanovništva.

“Ovaj dnevni centar je veoma dobro organizovan i što je najvažnije, opredijeljen za rad sa djecom koja su primorana da prose, da budu na ulici ili su bez roditeljskog staranja. Mi ćemo ići i korak dalje, osnovati prihvatilište, kako bi pomoć imala dugoročne efekte”, istakao je Mićić."Ježeva kućica" u novom ruhu

Previous article

Špan pozitivan na virus korona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Novosti