NovostiRS/BiH

DRAMA U BANJALUCI: Usvojeni maloljetnici završili na odvikavanju od droga

0

Banjalučka policija odvela je na saslušanje Mihajla Blagojevića iz Kanade, usvojitelja, a ujedno i strica Svjetlane i Severina iz Banjaluke, djece o čijem usvajanju bruji javnost, kao i radnika banjalučke Alternativne televizije.

Prema pisanju nekih portala, ranije je Aleksandar Zahorodni iz Banjaluke odveden u policiju nakon rasprave sa stricem, a on je navodno momak Aleksandre Jokić, koja je pokrenula priču kako bi otkrila gdje se nalaze njen nerođeni brat i sestra koji su usvojeni i odvedeni u Kanadu. Njegovu izjavu juče nismo uspjeli da dobijemo. Iz Alternativne televizije su kratko rekli da slučaj neće da komentarišu jer je to privatna stvar njihovog radnika.

Prema riječima Vere Sladojević, direktora Centra za socijalni rad, po dolasku usvojitelja Mihajla i Svetlane Blagojević u Centar, novinarske ekipe već su bile pred tom ustanovom i s usvojiteljima ušle u prostorije Centra, gdje su im postavljali pitanja, snimali ih i fotografisali.

“Iako je Blagojević uporno molio novinare da ih ne snimaju i ne ispituju, radnik ATV-a nastavio je telefonom snimati, te mu je usvojitelj uzeo telefon. Tada je reagovalo obezbjeđenje Centra”, kaže Sladojevićeva, dodajući da je potom obavijestila policiju o incidentu.

Prema riječima Sladojevićeve, usvojitelji su se Centru za socijalni rad obratili sa zahtjevom za prekid usvojenja zbog određenog problema u ponašanju djece. Ona smatra da je osnovni problem javno prezentovanje i predstavljanje, te objavljivanje podataka o djeci.

Kad se utvrde sve činjenice i podaci, Centar će donijeti konačnu odluku o prekidu usvojenja. U slučaju prekida, traži se najadekvatniji vid smještaja maloljetnika.

BN televizija javlja da su maloljetnici smješteni u ustanovu za odvikavanje od narkotika.

(NEZAVISNE)

DNEVNI HOROSKOP ZA 9. MART: Jarac će ući u tajnu ljubavnu vezu, a Bik u unosan posao

Previous article

”DRŽAVU I BOGA DALJE OD JAJNIKA MOGA”: Poruke sa osmomartovskog marša u Banjaluci (FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti