BalkanNovosti

Dunjić: Srpska vojska nije činila zločine

0

Dunjić je na suđenju bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom negirao da je njegova jedinica koristila snajpere, tvrdeći da je teren bio nepovoljan za to, prenose mediji.

On je potvrdio da je brigada koristila artiljerijske granate teških kalibara protiv ciljeva u gradu, dodajući da je srpska vojska otvarala vatru na neprijatelja, njegove jedinice i borbene položaje.

“Ovo je bio rat, a ne partija šaha”, rekao je Dunjić, odbacujući sugestije tužioca da su granate pogađale i civilne objekte.

On je napomenuo da u ratu, ukoliko neprijateljske snage dejstvuju iz civilnog objekta, to više nije civilni objekat, nego legitimni vojni cilj po kojem se djeluje.

Upitan tokom unakrsnog ispitivanja o generalu takozvane Armije BiH Jovanu Divjaku, Dunjić je prokomentarisao da je to “Srbin koji je izdao srpski narod i stavio se na muslimansku stranu”.

Dunjić je posvjedočio i da su kroz zonu odgovornosti njegove jedinice ka Sarajevu slobodno prolazili humanitarni konvoji, uprkos tome što ih je, kako je naveo, takozvana Armija BiH koristila za švercovanje oružja i municije.

Dobra saradnja policija Srbije i RS

Previous article

Suspendovan rad još tri “Mekdonaldsova” restorana u Moskvi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan