MagazinZanimljivosti

Dva dana je imao NEPREKIDNU EREKCIJU, doktori su morali da mu amputiraju DIO PENISA

0

Jedan muškarac iz Indije ostao je bez dijela svog penisa, nakon što su doktori morali da obave hirurški zahvat na njemu usljed erekcije koja je trajala dva dana.

Neimenovani muškarac star 52 godine iz Luknova u sjevernoj Indiji, završioje na hitnoj operaciji, nakon što mu je na penisu počela da se razvija gangrena usljed dvodnevne bolne erekcije. Naime, kako se navodi, muškarac se sam javio u bolnicu, gdje su mu u prvom mahu uradili drenažu penisa, ali su tokom tog čina ostavili katetar koji je čvrsto bio vezan uz njegov penis, što je i izazvalo gangrenu.

Prema pisanju u Britanskom medicinskom žurnalu, nesrećni muškarac je patio od priapizma, tačnije, od uporne i bolne erekcije. Nije navedeno šta je dovelo do takve situacije, pošto se uzroci mogu naći i u bolesti srpastim krvnim ćelijama, ali i upotrebom ilegalnih lijekova za potenciju u koje se uključuje i vijagra. Prema riječima stručnjaka, svaka erekcija koja traje više od 48 sati zahtijeva hitnu medicinsku pomoć.

– Uklonili smo njegov uretralni katetar. Ali još uvijek se crna boja širila po njemu, tako da se sutradan vidjela jasna linija razgraničenja gangrene i penisa – rekao je dr Sakib Mehfi u izvještaju slučaja.

Tri nedjelje nakon operacije, muškarac je ponovo mogao da urinira normalno, i kako je rečeno, njegova rana normalno i zdravo izgleda.

Prema riječima dr Mehdija, mogući krivci stvaranja gangrene su bili uska odjeća i katertar.

(Mirror)

KOŠARKA PREČA OD PREGOVORA Dodik: Napustio sam sastanak i otišao da gledam Nikse, HOLBRUK JE BIO LJUT

Previous article

Zelena salata i kupus su zdravi, ali ne za svakoga

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin