NovostiSvijet

“DŽIHADISTI BJEŽE PRERUŠENI U ŽENE” Kurdski vojnici navode da pripadnici “Islamske države” često pribjegavaju očajnim mjerama

0
epa05446327 Palestinian female masked militants from the Al-Quds Brigades, the military wing of the Islamic Jihad, take part in an Islamic Jihad rally in Rafah, southern Gaza Strip, 29 July 2016. EPA/MOHAMMED SABER

Džihadisti “Islamske države” sve češće pribjegavaju očajnim mjerama, kao što je prerušavanje u žene, kako bi pobjegli kurdskim borcima na jugoistoku Sirije, izjavio je neimenovani komandant kurdske Narodne zaštitne jedinice /IPG/.

On je za “Dejli star” potvrdio da džihadisti pokušavaju da pobjegnu u ženskoj odjeći, jer IPG ne zahtijeva od žena da podignu hidžab.

– Šta god pomislite, oni to rade. Sada je luda situacija, zaista su očajni. Pokušavaju da se utope u veliki broj civila, a mnogi od njih glume da su članovi civilnih porodica, nakon što prvo preplaše te ljude – rekao je komandant kurdske jedinice.

Komandant ističe da se porodice plaše da kažu da ne poznaju džihadiste koji glume njihove članove, a mnogi od džihadista tvrde da su natjerani da pristupe islamistima i traže da ih vojska pusti u zamjenu za informacije o lokaciji džihadista, javio je “Sputnjik”.

On je, međutim, dodao da sada nije važno šta ti džihadisti kažu, uz napomenu islamisti opkoljeni i “postoji samo jedno mjesto gdje bi oni mogli da budu”.

Opozicione Sirijske demokratske snage ranije su saopštile da je područje na jugoistoku Sirije napustilo više od 20.000 civila, usljed obračuna terorista i pripadnika narodne vojske.

Ruska agencija navodi da ovo nije prvi put da džihadisti pokušavaju da pobjegnu, uz podsjećanje da su mnogi od njih nakon početka kampanje ruskog vazduhoplovstva 2015. godine obrijali brade i pobjegli u Tursku.

srna

SVAKO VEČE ŠETA GRADOM, ALI SA MASKOM Novi detalji boravka Džoni Depa u Beogradu

Previous article

PD “Korak više” organizuje planinarsku akciju “Ljubić 2019”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti