MagazinZanimljivosti

Džuli (51) je trudna i nosi svoju unuku: Surogat baka je samo htjela da pomogne svojoj ćerki

0

“Kao majka učinila bih sve da pomognem svom detetu”

Džuli Loving (51) je živ dokaz da majčina ljubav nema granica. Naime, njena ćerka, Brina Lokvud imala je probleme sa plodnošću, a ona je pristala na to da bude surogat majka i tako rodi svoje unuče.  

Možda zvuči kao zaplet iz latino američke sapunice,  ali to je plemeniti gest majke koja je odlučila da pomogne svojoj ćerki.

Brina (29) i njen suprug Eron Lokvud (28) pokušavaju da postanu roditelji, još od venčanja 2016. godine. Brina je oduvek znala da želi da postane majka.

U početku su pokušali da zatrudne prirodnim putem, ali nakon godinu dana bez uspeha odlučili su da zakažu sastanak sa dr Brajanom Kaplanom na Klinici za plodnost u Ilinoisu. Tada su prvi put pokušali vantelesnu oplodnju.

Međutim, posle 476 injekcija, osam neuspelih oplodnji i dva pobačaja, bračni par je počeo da gubi nadu.

Posle četiri godine pokušavanja, borbe i tuge. hteli su da odustanu od ideje da će ikada imati svoje deteta. Preostala je jedino mogućnost pronalaska surogat majke, koja bi koštala oko 100.000 dolara.

– Fizički i mentalno bila sam spremna na sve, ali nismo imali dovoljno novca – rekla je Brina.

A onda se javila nada, u vidu nesebičnog poklona Brinine majke, koja se ponudila da bude surogat svojoj ćerki i zetu. Džuli Loving godinama je bespomoćno gledala kako Brina i Eron neumorno pokušavaju da izgrade sopstvenu porodicu. Tada joj je palo na pamet da bi ona, ipak mogla da pomogne.

– Kao majka učinila bih sve da pomognem svom detetu. Nisam mogla više da je gledam kako se muči i boluje – rekla je Džuli.

Kada je to prvi put predložila svojoj ćerki, rekla joj je “luda si”. Ipak, Džuli nije prestala da predlaže tu ideju. Konačno, kada se činilo da je par iscrpeo sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Džili sa lekarom.

– Ovo je vrlo neobična situacija – rekao je dr Kaplan.

Džuli je istrčala 19 maratona, takmičila se u bezbroj triatlona i bila je izuzetno zdrava. Lekar, ginekolog i psiholog dali su zeleno svetlo za ovaj neobičan pokušaj.

Posle uspešnog prenosa embriona, Džuli je ostala trudna i nosila je svoju unuku.

Beba bi trebalo da se rodi 12. novembra 2020. godine, a Brinina zahvalnost majci je neizmerna.

– Tako sam srećna što mogu da pomognem svojoj ćerki i njenom suprugu da postanu porodica. To je zapravo sve što želim, da im pomognem – objasnila je 51-godišnja trudnica za Today.

(Telegraf.rs)Posljednji voz: Netflix besplatan, vjerovatno ne još dugo

Previous article

"Šarli Ebdo" poziva Francuze na masovne proteste

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Magazin