FudbalSport

Evo kako bi mogao da izgleda stadion Crvene zvezde

0

Na nedavno održanom konkursu za rekonstrukciju stadiona FK Crvena zvezda, među nekoliko zanimljivih prijedloga istakao se i jedan srpsko-italijanski projekat.

Ovo rješenje predlaže koncept urbane strukture u kojoj bi se stadion razvijao paralelno sa okruženjem kao jedintveni sportsko-komercijalni sistem.

Jedan od ključnih aduta ovog rješenja je javna promenada koja bi povezala sjeverno i južno područke oko stadiona, koji bi naravno bio centralna tačka.

Osim stadiona, projekat uključuje i druge objekte sportskog sadržaja, tržni centar sa lokalima, poslovne prostore, javne površine za odmor i relaksaciju i trenutno najveći problem navijača koji dolaze na utakmice Zvezde – parking.

Jedna od osnova koncepcije projekta je očuvanje identiteta Crvene zvezde, pa su autori zadržali prepoznatljivi tunel kojim igrači izlaze na teren ispod zapadne tribine.

Od izuzetnog značaja je i povezanost tribina zbog prepoznatljivih navijačkih koreografija, a prilikom koncepcije forme stadiona zapadna tribina je ostala dominantna.

Prvi sprat osmišljen je kao svojevrsna promenada – tzv. “prsten” koji omogućava stadionu da “živi” 300 dana godišnje, a posjetiocima da dožive iskustvo Crvene zvezde kao jedinstvenog brenda, prenosi “B92“.

b92

Goli bikini: Najnoviji trend na Instagramu je “eksplodirao kao bomba” (FOTO)

Previous article

Rastu vodostaji Une i Sane

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Fudbal