PrenosimoPrnjavorVijesti

Evo kako izgleda posljednja dionica autoputa BL-Prnjavor-Doboj /FOTO/

0

Završena je izgradnja posljednje preostale dionice autoputa Banjaluka – Prnjavor, čime je u cjelosti završena izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj, a otvaranje ove dionice zakazano je za utorak, 2. oktobar, u 11 časova.

Završena je izgradnja posljednje preostale dionice autoputa Banjaluka – Prnjavor, čime je u cjelosti završena izgradnja autoputa Banjaluka – Doboj.

Dionica autoputa između Prnjavora i Doboja u dužini od 36,6 kilometara puštena je 11.9.2016. godine u saobraćaj, dok je 01.10.2017. svečano puštena u saobraćaj poddionica od petlje “Mahovljani” do sela Drugovići u dužini od 10 kilometara.

Tokom radova su primjenjena brojna napredna tehnološka rješenja uz korišćenje vrhunske savremene mehanizacije.

Projektovanje i izgradnja obuhvatilo je dionicu u dužini od 35.300m.

Na ovoj dionici, složeni hidrografski i topografski uslovi zahtijevali su projektovanje velikog broja inženjerskih objekata i konstrukcija – mostova, konstrukcija za zaštitu kosina i jednog vještačkog tunela.

Investitor je JP „Autoputevi Republike Srpske“, a izvođač radova zajedničko preduzetništvo “Integral inženjering i Granit”.

Nadzor nad izgradnjom vršilo je zajedničko preduzetništvo “Krebs + Kiefer Eastern Europe GmbH” (Njemačka) i H.P. “Gauf  Ingenieure – JBG” (Njemačka).

nezavisne

Dačić sutra na otvaranju dionice autoputa Prnjavor-Drugovići

Previous article

Greške koje uništavaju vaš automobil

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prenosimo