ITMagazin

Facebook i Messenger uskoro kao jedna aplikacija?

0

Uoči najavljene integracije svih Facebook servisa koje korisnici između ostalog koriste i za komunikaciju, Messenger bi mogao da se vrati u glavnu Facebook aplikaciju.

To znači da bi korisnici u budućnosti mogli da instaliraju samo jednu aplikaciju i tako dobiju pristup i društvenoj platformi i servisu za razmenjivanje poruka.

Nova funkcija se još uvek testira, a promena će, tvrde eksperti, iskoristiti Messenger taster koji se još uvek nalazi u okviru glavne aplikacije, a koji trenutno vodi na odvojenu aplikaciju. Uskoro bi pritiskom na isti taster moglo da se ulazi direktno u poruke, čime bi se eliminisala potreba za odvojenom aplikacijom. Messenger se kao odvojena aplikacija pojavio još 2011. godine, a Facebook je 2014. uklonio Messenger funkcionalnost iz glavne aplikacije.

Pola decenije kasnije kompanija se sprema da integriše sve postojeće servise za razmenjivanje poruka – Messenger, Instagram i WhatsApp – tako da će se sve funkcije naći u okviru glavne aplikacije, tako da se i Messenger vraća odakle je i krenuo.

Facebook planira da svaki servis i aplikacija nastave da postoje i nakon integracije, pa bi to moglo da važi i za Messenger aplikaciju, budući da eksperti spekulišu da bi mogla da ostane zbog onog dela korisnika koji ne odlazi često na glavnu aplikaciju, prenosi PC Press.

Nemojte im verovati: Ova četiri znaka ne umeju da čuvaju tajne

Previous article

EUROBLIC: Prnjavorčanin POBJEDNIK DANA Boris Leburić

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in IT