FudbalSport

Fudbal se neće igrati do septembra?

Fudbalske vlasti u Engleskoj i Evropi planiraju da obustave fudbal sve do septembra, ekskluzivno prenosi Independent. Kako prenosi taj list, na Starom kontinentu neće biti fudbala sljedećih šest mjeseci zbog pandemije virusa korona.

Sve fudbalske lige na Ostrvu su odložene do daljeg, a situacija sa virusom dostigla kritičnu tačku da su vodeće fudbalske organizacije u Engleskoj dobile direktan poziv na sastanak KOBRA, jer su postupci možda bili pogrešni.

Evropska fudbalska unija (Uefa) zakazala je hitan sastanak u utorak, kako bi se razmotrila strategija za dalje.

Independent prenosi da će Uefa otkazati Evropsko prvenstvo, prekinuti Ligu šampiona i Ligu Evrope, ali i predložiti da se sav fudbal “ugasi” do septembra.

Premijer liga je najduže čekala sa odlukom o zatvaranjima stadiona, pa i prekidu takmičenja, ali je morala da se odluči na takav korak pošto je potvrđeno da su zaraženi menadžer Arsenala Mikel Arteta i napadač Čelsija Kalum Hadson-Odoi.

Prema saznanjima Independenta, postoje tri scenarija da se konkretno Premijer liga završi, kada god bude nastavljena.

Prvi je da se prekine u maju, bez obzira da li bude odigrana još neka utakmica, dok će u više i niže rangove ekipe sa trenutnih pozicija.

Druga i treća opcija zahtijevale bi brojne legalne izazove, a jedan od osnovnih problema za klubove predstavlja zarada. Prekid možda neće toliko uticati na najveće klubove, dok bi niželigaši mogli da strahuju za opstanak bez kontinuiranih prihoda.

Takođe, u neugodnoj situaciji su i igrači kojima ugovor ističe na ljeto jer možda neće postojati mogućnost da pronađu novi angažman u dogledno vrijeme.

Najveći problem predstavlja EVRO, pošto je turnir u 12 evropskih zemalja zakazan od 12. juna do 12. jula i njegova sudbina je neizvjesna. Djeluje najrealnije da bude otkazan i pomjeren za sljedeću godinu, pošto još nisu poznati svi učesnici.

Ukoliko bi Uefa prekinula Ligu šampiona i Ligu Evrope, po okončanju trenutne situacije, stvorio bi se prostor da se nacionalna prvenstva završe u skraćenom obliku.

Srpski fudbaler zaražen virusom: Hladi mi se korona u frižideru

Previous article

MJERA NA SNAZI OD VEČERAS Ako putujete u Hrvatsku, čeka vas dvonedjeljna izolacija

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Fudbal