NovostiRS/BiH

GRADIŠKA: Saniteti preuzimaju putnike iz autobusa, Oružane snage podižu šatore

Autobus iz Slovenije u kojem je 38 državljana BiH zadržan je na GP Gradiška, i oni će biti sprovedeni u karantin koji se uspostavlja za te potrebe.

Na licu mjesta je higijensko-epidemiološka služba koja preduzma sve propisane mjere kako bi se utvrdilo i zdravstveno stanje putnika iz autobusa. Službe nisu dopustile da autobus uđe u BiH, dok se nisu preduzele sve potrebne mjere za prebacivanje putnika u karantin.

Doktorica Slađana Tepavac, šef Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, potvrdila je da su, prema  nalogu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, uzeli briseve za pet osoba iz autobusa. Oni dolaze iz Austrije, higijensko-epidemiološko istraživanje za ove osobe je u toku.

Oružane snage BiH sa predstavnicima Granične policije BiH definisale su danas osam graničnih prelaza na kojima će pripadnici Oružanih snaga BiH sopstvenim kapacitetima izvršiti postavljanje šatora, kreveta, dezinfekciju tih šatora i fizičko obezbjeđenje šatora do daljeg, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Biće uspostavljena šatorska naselja sa krevetima na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Rača kod Bijeljine, Šepak kod Zvornika, Vardište kod Višegrada, Klobuk kod Trebinja, Izačić kod Bihaća i Bijača kod Mostara.

U skladu sa odlukom Predsjedništva BiH i naređenjem Ministarstva odbrane BiH, Oružane snage BiH su odmah jutros pristupile realizaciji navedenih zadataka.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman rekao je Srni da će na graničnim prelazima prema Hrvatskoj šatorska naselja biti postavljena u Izačiću gdje su se već počeli postavljati šatori, a predviđen je kapacitet od 100 kreveta. Isti broj kreveta biće postavljena i na Bijači.

Za granične prelaze Brod i Šamac u jednom šatorskom naselju predviđeno je 100 kreveta, dok je na graničnom prelazu Gradiška predviđen kapacitet od 200 kreveta.

Kada je riječ o graničnim prelazima sa Srbijom, na prelazima Rača, Šepak i Vardište predviđeno je po 50 kreveta. Na prelazu Klobuk, prema Crnoj Gori, predviđen je kapacitet od 20 kreveta.

ATV

Zaraženi muškarac iz Bihaća u teškom stanju

Previous article

Vučić: Prihvatićemo najteže slučajeve oboljelih iz Srpske

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti