MagazinSvijet poznatih

Hrabra voditeljka otkrila NOVE DETALJE OPORAVKA: Nevjerovatan je to osjećaj i NE ZNAM DA GA OPIŠEM

0

Nevjerovatan oporavak Dee Đurđević, voditeljke kojoj je prošle godine u saobraćajnoj nesreći otkinuta ruka, raduje cijelu Srbiju, naročito što sada uspijeva da pomjera prste.

– Nevjerovatan je to osjećaj i ne znam da ga opišem. Mi smo prvo mislili da je to uslovni refleks presađenih nerava, onda smo sačekali i ispostavilo se u početku da jeste, ali da sada mogu da pomjeram prste iz glave. U pitanju su srednji i domali prst, tako da sam se maksimalno koncetrisala i uspjelo je, sve je iz glave – ispričala je Dea za Blic.

– Strašno boli, ali je tolika radost što ta dva prsta mogu sad mnogo više da pomjerim, da sam zaboravila na svu bol. Kad sam pomjerila srednji i domali prst, nekom inercijom krenuli su i mali prst i kažiprst, što me je potpuno ohrabrilo. Strašno je bolno, ali se vježba. Nisam ni obratila pažnju na bol koliko sam se radovala.

– Doktori su mi rekli da se ovo očekuje, ali tek naredne godine. Oni su tako i predviđali jer sam prošle godine u maju presadila nerve, zato su svi bili više nego iznenađeni. Ali stvarno su mi mnogo pomogli iz fizio tima gdje redovno idem na terapije, svaka im čast. Toliko sam i sama ušla u cijelu tematiku da ću postati ekspert, stalno se šalimo na tu temu, da sad mogu i drugima koji su na terapiji da pomažem – dodala je Đurđevićeva.

– Obično se čujemo nakon terapije i ja kažem sve je super i šta ima novo. Međutim, kad se ovo dogodilo, nikome nisam rekla, samo sam im pokazala snimak i svi su se neizmjerno radovali. Sad me tjeraju ‘ajde malo mrdni prste pred nama, jer je prosto svima nevjerovatno. Recimo, prošle godine u ovo vrijeme sam ležala polumrtva i stvarno je iznenađenje kad vidimo svi koliko sam napredovala.

– Od početka se ne sjećam tog perioda kao nešto što je mnogo tužno jer je to bila takva borba i ljekara i mene. Više ga se sjećamo kao neki vid ozbiljne borbe sa smrću. Zato i kad se prisjećamo, to su samo lijepi momenti. Trudila sam se i dalje gledam na sve to da pobijedim osmijehom – ispričala je voditeljka.

– Dešavalo mi se, naravno, da padnem psihički, najteže mi je bilo kad sam shvatila da ne znam da hodam. Tu mi je već negdje tolerancija popustila, ali sam se stalno trudila da budem pozitivna. Ali prosto u tom trenutku kad mi je iščupana ruka, kad sam preživjela tolike operacije i oni mi kažu – ‘ajde probaj da sjedneš – a ja ne mogu, tad sam plakala. Jer toliko stvari imam da pobijedim, a ja ne mogu da ustanem, e pa onda sam rekla sebi – e znaš šta, pa ovo je previše. Kad sam ustala prvi put sama, tad sam plakala jer mi je već tolerancija bila na minimalnom nivou.

Dea je nastavila sa poslom u toku pandemije virusa korona, ali se striktno drži pravila sa svojim vjerenikom Mladenom Mijatovićem.

– On nosi masku na svakom terenu i ja sam odgovorna, ali on je mnogo više pažljiv i obazriv. On nas je, recimo, zatvorio u karantin. Kao i svi novinari, ide na teren, ali jako pazi, nosi masku i rukavice i sve je po propisima – navodi Dea i dodaje da iako su zbog posla više izloženi virusu korona, to im nije pokvarilo kućnu idilu:

– Trenutna situacija nam nije uništila čar ljubavi i zajedničkog života, dezinfikujemo stalno sve po kući i to je negdje normalno. Samo se malo ljutim kad vidim da više nema nigdje da se kupi, recimo, asepsol ili maske. Nikad mi nije padalo na pamet da kupujem 10 asepsola, mislim da je ova pomama nenormalna i ne pokazuje solidarnost.

blicNAUČNICI OBJAŠNJAVAJU Evo zašto neki prije, a neki kasnije obole od korona virusa

Previous article

Kod mosta “Bratoljub” počela izgradnja graničnog prelaza

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin