Vijesti

Hristovo vaskrsenje za čovjekovu besmrtnost

0

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa jutros su služene liturgije u svim pravoslavnim hramovima na području opštine Prnjavor.
“Svojim vaskrsenjem Gospod Isus Hristos je na najočigledniji način pokazao ljudima da je on istinski Bog i istiniti čovjek, pokazao je smisao i cilj postojanja svakog ljudskog bića na Zemlji, a to je da je čovjek za besmrtnost i život vječni, a ne za smrt”, rekao je vjernicima starješina hrama Svetog velikomučenika Georgija u Prnjavoru protonamjesnik Duško Drinić.

On je na jutarnjoj liturgiji rekao da se praznik Vaskrsenja doživljava kao najveći praznik, dan kojeg je stvorio Gospod da se u njemu raduje i veseli.

“Cjelokupna istorija hrišćanske crkve za 2.000 godina je moćna i gromoglasna propovijed o vaskrsenju Hristovom. Svi sveti apostoli, svetitelji, mučenici, prepodobni, kao i svi mi, današnji pravoslavni hrišćani, predstavljamo jednu kontinuiranu i neprekidnu propovijed da je Hristos zaista vaskrsao, da je smrt pobijeđena, da su ljudi oslobođeni robovanja grijahu, smrti i đavolu”, naglasio je protonamjesnik Drinić.

On je svim hrišćanskim vjernicima poželio obilje duhovne radosti i nade uz sveradosni i drevni pozdrav “Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse”. /srna/

Hristos vaskrse

Previous article

Isusovo uskrsnuće temelj vjere

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Vijesti