MagazinZanimljivosti

Hrvat kažnjen zato što je na svinjac postavio zastavu sa petokrakom

0
Stanovnik Ðulovca kod Daruvara proteklog je vikenda postavljao novi krov na svinjcu u svom dvorištu, a umjesto šahovnice postavio je zastavu bivše socijalističke republike Hrvatske sa petokrakom.

Ovog “domaćina” (58) odmah je nadležnima prijavio neko od komšija i to zbog provokacije, da bi zatim u dvorište “banuli” policajci.

Oduzeli su mu, kako se navodi, neprikladnu zastavu i uručili mu prekršajni nalog zbog prekršaja Zakona o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti Predsjednika RH.

Muškarcu, čiji identitet se ne otkriva, prijeti novčana kazna u dinarskoj protivrijednosti od 20 do 50, sada već nepostojećih njemačkih maraka.

Inače, Index piše i da mu zato što je postavio staru zastavu Hrvatske prijeti i stara kazna, u njemačkim markama, a koja se preračunava u dinare, valutu bivše Jugoslavije.

Zakon koji reguliše ovu oblast nije menjan od 1993. godine, podseća Index.

Index komentariše da sada čoveku iz Đulovca, zbog zastave iz bivše države, barem zvanično, prijeti kazna u valuti bivše države, a Republika Hrvatska s druge strane želi da ga kazni jer na svinjac nije postavio zvaničnu državnu zastavu.

index

ISTINA O JELENI I DUŠKU Pop divi oprostio prevaru i počastio je PAPRENO SKUPIM ČETVOROTOČKAŠEM

Previous article

Na putevima RS najviše udesa ponedjeljkom, najmanje nedjeljom

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Magazin