BalkanNovosti

Hrvatska, nastavlja se borba sa poplavama

0

Biljana Željeznjak iz karlovačke Ispostave hrvatskih voda kaže da je privremeni zemljani nasip u karlovačkom prigradskom naselju Mekušju izdržao noć, uz ogroman angažman ljudi, prenosi Tanjug.

Željeznjak napominje da je neophodno dodatno podizanje i učvršćivanje, jer je Korana dosegla čak 821 centimetar, a nasip je bio projektovan za vodostaj od 820 centimetara.

Privremeni nasip u Mekušju izdržava, rekla je Željeznjak, ali je naglasila da taj nasip i sva druga mesta odbrane na karlovačkom području zahtevaju dežurstvo i stalne intervencije, bez obzira što je vodostaj pao za tri ili cetiri centimetra.

“Bitno je reći da sve što se preduzima daje rezultate i ovaj put je razorni uticaj vode podjednak kao u februaru, ali znatno manji nego u septembru”, istakla je Željeznjak.

Maksimum Korane iznosio je 821 centimetar u tri sata posle ponoći, a u 8 sati je reka bila na 818 centimetara, dok je Kupa, takođe u 8 sati, bila na 811 centimetara.

Uprkos tome što su kiše stale u petak, mnoga karlovačka naselja suočena su sa neizvesnošću, jer borba sa poplavama i štetama koje je voda izazvala još uvek traje.

Kod naselja uz Koranu i dalje traje vanredno stanje, a kraj Kupe su na snazi vanredne mere od poplava.

Gradske vlasti Karlovca pozvale su sve građane koji mogu pomognu da uzmu učešća u podizanju nasipa u Mekušju i Moštanju.

Nije sve kako izgleda: Žena pozvala policiju da naruči picu, nećete verovati šta joj se dogodilo

Previous article

Strava u Merisvilu: Učenik pucao u školi, dvoje mrtvih i četvoro ranjenih!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Balkan