NovostiRS/BiHTema dana

I DALJE NA “CRNOJ LISTI” Palmer: Dodik i Špirić ostaju pod sankcijama SAD

0
Matthew Palmer, Deputy Assistant Secretary at U.S.Department of State - Bureau of European and Eurasian Affairs speaks during a press conference after talks with Serbian President Aleksandar Vucic at the Serbia Palace in Belgrade, Serbia, Friday, Oct. 19, 2018. Palmer and Vucic discussed tensions over a bid by Kosovo to form its own army which Serbia opposes. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Metju Palmer potvrdio je da ostaju na snazi američke sancije Miloradu Dodiku.

Do danas, kaže, SAD nisu vidjele nikakve promjene u ponašanju Dodika i Nikole Špirića, što bi ih kvalifikovalo da budu uklonjeni s američke “crne liste”.

– Milorad Dodik i Nikola Špirić su pod sankcijama SAD i to je rezultat njihovih odluka, stavova i aktivnosti koje su provodili i javno govorili. Ako žele da te sanckije budu skinute, odnosno oni budu uklonjeni s liste, treba da djeluju da bi se za imalo razloga. Oni znaju šta treba da urade. I nama bi bilo drago kada bi oni to radili – rekao je Palmer razgovoru za novinske agencije iz BiH.

Napomenuo je da američko Ministarstvo trezora vodi tehnički dio u vezi s sankcijama te su ti procesi zasnovani na dokazima.

– Prije nego što dođe do promjene u položaju u kojem su oni sada, treba da postoji dokaz promjene do koje je došlo i nama bi bilo drago da se to i dogodi – rekao je Palmer.

Na pitanje da li bi sankcije mogle da bude proširene još nekim osbama iz bližeg okruženja lidera SNSD, Palmer je rekao da danas nema ništa za reći u vezi s tim, ali da će SAD koristiti te instrumente, na odgovarajući način, kako bi promovirali svoje uže i šire ciljeve u regionu.

fena

Najsrećniji parovi rade ovih 9 stvari jedno za drugo i to bez podsjećanja!

Previous article

“SRBI, OD**BITE OD LJEPE NAŠE” Vedrana Rudan oštro reagovala na prebijanje Srba na Braču

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Novosti