Hamas oteo srpskog državljanina: Kidnapovan i odveden u Pojas Gaze (VIDEO)

U terorističkom napadu Hamasa na sjeveru Izraela kidnapovan je i 22-ogodišnji mladić srpskog porijekla Alon Ohel, a njegova majka, Idit Ohel, čija porodica je porijeklom iz Novog Sada, kazala je da je njen sin otet pošto je učestvovao na muzičkom festivalu.

“On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru uslijedio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa”, ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina.

 

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacilu su sedam granata u sklonište.

“Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to vidio. Bio je povrijeđen i sa djevojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze”, objasnila je ona.

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

“Moja trinaestogodišnja kćerka zvala je neprestano njegov broj mobilno u nadi da će se javiti. Oko 11.30 se javila žena koja je rekla – oni nas ubijaju, dođite da nas spasete… Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin”, priča zabrinuto.

Idit kaže da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć konzulata Srbije u Izraelu.

“Porodica sa moje majčine strane je iz Novog Sada. Moj deda je tamo rođen i kao mladić od 15 godina, po početku Drugog svjetskog rata, uspio je da pobjegne. Cijela njegova porodica je ubijena, ostao je samo dio koji se nalazi u Beogradu”, dodaje ona.

Alon i njegov mlađi brat planirali su ovog mjeseca da obiđu porodicu u Beogradu, kaže njihova majka.

Ističe da je njen deda došao u Izrael da izgradi novi život, siguran za svoje potomke, a sada se desio novi Holokaust u kojem je otet Alon.

Kazala je da se nada da će Srbija moći da pomogne da teroristi Hamasa oslobode Alona.

nezavisne