Policija spasila oko 1.000 mačaka iz kamiona na putu prema klaonici

 Policija u Kini spasila je oko 1.000 mačaka iz kamiona koji je bio na putu prema klaonici, izvjestili su državni mediji, čime je razbijen dio nezakonite trgovine u kojoj se meso mačaka prodaje kao svinjetina ili jagnjetina.

Kako prenosi CNN, nakon dojave aktivista za prava životinja ranije ovog mjeseca, policajci iz Džangjiaganga, u istočnoj kineskoj provinciji Điangsu, presreli su vozilo korišćeno za prevoz uhvaćenih mačaka.

Bez intervencije aktivista, uhvaćene mačke bi vjerovatno bile ubijene i poslate na jug zemlje gdje bi se od njihovog mesa napravili ražnjići od svinjetine i jagnjetine, kao i kobasice, piše kineski list “Pejper” na koji se poziva CNN, prenosi Tanjug.

Policija i poljoprivredne vlasti smjestili su spasene mačke u obližnji azil, navodi se u izvještaju uz informaciju da su ljudi umiješani u taj posao mogli da zarade 20.500 dolara.

U članku se ne spominje da li je neko uhapšen, ni da li se radilo o mačkama lutalicama ili kućnim ljubimcima.

Izvještaj je na kineskim društvenim medijima izazvao novi talas zabrinutosti zbog prava životinja i bezbjednosti hrane, a mnogi su pozvali na veću kontrolu vlasti, navodi CNN.

nezavisne