PrnjavorVijesti

INSAJDER OTKRIVA: Drago Kalabić pred rehabilitacijom u SNSD-u

0

Nekadašnji član Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a te bivši dugogodišnji poslanik u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH, Drago Kalabić, uskoro bi trebalo da bude zvanično vraćen u stranačko članstvo, saznaje Insajder.

Izvori našeg portala otkrivaju da se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nedavno sastao sa Kalabićem, koji je, podsjećamo, sredinom decembra prošle godine isključen iz stranačkog članstva, te da mu je, navodno, obećao da će uskoro zvanično poništiti odluku o isključenju.

– Postoje najave da bi Kalabić uskoro trebalo da bude zvanično rehabilitovan, odnosno da će Dodik poništiti odluku o njegovom isključenju iz stranke. Pominju se čak i kombinacije da bi Kalabić, nakon što bude vraćen u najviše organe SNSD-a, trebalo da dobije i neku poziciju na nivou zajedničkih institucija BiH poslije formiranja nove vlasti – tvrde naši izvori.

Drago Kalabić je odlukom vrha SNSD-a bio isključen iz svih organa i članstva u stranci zbog, kako je navedeno, kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a.
Nakon objavljivanja odluke o isključenju iz stranačkog članstva u decembru prošle godine, Kalabić je za to direktno optužio sadašnju predsjednicu RS Željku Cvijanović.

– Ovo je jedna neviđena frustracija Željke Cvijanović koja zna zašto je ovo uradila i za koju ću imati par pitanja u narednom periodu – rekao je tada Kalabić.

On je tada tvrdio i to da se njegovim izbacivanjem iz SNSD-a “pravi mjesto” za prebjege iz SDS-a.

– Kako sam razumio, oni su mene isključili da bi napravili mjesta za Obrena Petrovića. To je kao ono na slavi – ustani kume da sjedne žirant! Istih smo gabarita tako da će imati mjesta. Ako je to zamjena, nemam tu vrstu problema. Ljudi koji će sada praviti političku stvarnost sa Cickom Bjelicom, sa Obrenom Petrovićem, sa svim tim likovima, to je druga politička grupacija i platforma od one sa kojom je SNSD došao 2006. na vlast i koju sam ja prihvatio, a koje se ne odričem nikada i za koju bih ponovio sve što sam tada radio – govorio je Kalabić.

Insajder.in

Amerikom se širi epidemija boginja

Previous article

SPISAK SAD Amerikanci opet prave “drim tim”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor