PrnjavorVijesti

Inspekcija u PRNJAVORU: Zabrana korištenja solarijuma licima mlađim od 18 godina

0

Odjeljenje za inspekcijske poslove opštine Prnjavor u narednom periodu obavljaće pojačanu kontrolu rada kozmetičkih salona, u cilju sprečavanja izlaganja maloljetnih lica štetnim uticajima solarijuma. Ovakva praksa prisutna je u zemljama EU i zemljama okruženja, a ima za cilj zaštitu kože od štetnih zračenja.

“Početkom maja usvojen je Zakon o nejonizirajućem zračenju, a na ovaj način želi se pozitivno uticati na zaštitu zdravlja od nejonizujućih zračenja lica mlađih od 18. godina” kazala je načelnica Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Prnjavor, Suzana Švraka.

Ona je napomenula da na terenu nisu zabilježena kršenja ove prakse, ali da je u nekoliko slučajeva uočeno da zabrana korišćenja solarijuma maloljetnim licima nije bila postavljena na vidljivo mjesto.

“Znamo da slijede i maturske zabave, a i u ovom periodu inače se solarijum više koristi, pa smo vlasnike kozmetičkih salona informisali na obavezno isticanje ovog upozorenja na vidno mjesto, kako bi se izbjegle kazne” istakla je Švraka .M.P./prnjavorlive.info/

VLADIMIR ĐORĐEVIĆ PROMOVISAO ROMAN „KRVAVI BOŽIĆ“

Previous article

Baldo bio dojavljivač i osmatrač tokom ubistva Krunića?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More in Prnjavor