BalkanNovosti

Isplivao novi snimak nestanka Mateja Periša (VIDEO)

0

Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.

– Naglašavamo da je u dosadašnjem toku istrage policija obavila razgovor sa Matejevim prijateljima koji su te večeri bili sa njim, osobljem kluba, svim svedocima i da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tuča – naveli su u MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, različitih organizacionih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. decembra prošle godine, ulažu maksimalne napore i preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli.

U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obavještene su i policije zemalja u okruženju. Još jednom apelujemo na medije i pozivamo ih da se zbog osjetljivosti teme, saosjećanja sa roditeljima i porodicom nestalog mladića, i remećenja daljeg toka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na medije i poziva ih da se uzdrže od objavljivanja netačnih i neprovjerenih informacija i plasiranja u javnost video snimaka na kojima se insinuiraju događaji koji su prethodili nestanku hrvatskog državljanina Mateja Periša, jer na taj način, plasiranjem dezinformacija, ometaju istragu.

blicSutra doček Pravoslavne Nove godine u Prnjavoru

Previous article

Amerikanci uvode sankcije Putinu

Next article

You may also like

More in Balkan